moonwalkr Creative Commons License 2014.09.08 0 0 26615

Szia!

 

Azért nem szerencsés példa az USA, mert ők a kivételt erősítő szabály. Náluk nemcsak az őskorban, hanem most is érvényben van a beléptetés/vízum/ESTA kombó, mert náluk csak földrajzilag van tranzitváró (azaz egy annak nevezett terem, csarnok, stb.), jogilag nincs, ugyanis, ha belépsz az USA-ba, mindenképpen átesel egy beléptetésen, mégha utána 1 óva múlva továbbutazol is. De ez csak náluk dívik!

 

A világ többi részén a tranzit az tranzit, azaz nemzetközi terület, nem kell a beutazáshoz szükséges okmányokkal rendelkezni, de ki sem mehetsz onnan. A Tojglius kolléga által hivatkozott ománi szabályok is erre utalnak, ha ki akarod tenni a lábad a váróból és kimenni a városból, megteheted, de 72 órán belüli tartózkodáshoz tranzit vízumot, hosszab időre normál vízumot kell váltani.

 

Ezen kívül még azt is olvastam valamilyen vízum információs oldalon, hogy mindenféle vízum a reptéren beszerezhető, ergo ha nagyon problémáznának a helyszínen, legfeljebb vesz egyet az ember, a díja sose eget rengető, egy maldiv nyaralás összköltségéhez képest semmiképp sem (meg egy távoli, egzotikus útra az ember úgyis tervez valamilyen vis major keretet, amibe ez bőven bele kell férjen).

 

Előzmény: TR FX (26609)