moonwalkr Creative Commons License 2014.09.05 0 0 26590

Szia!

 

 

Hát az ördög tudja, sok minden megfordult már a fejemben Maldivval kapcsolatban, de hogy veszélyes lenne...

 

Persze, mindenhol megvan az esélye, hogy baj ér (ezt a saját bőrömön a "legendás" 2006. augusztus 20.-i tűzijátékon tapsztaltam meg), de átlagos óvatossággal Maldiv a legkevésbé veszélyes helyek közé tartozik, még sznorkelezés közben is.

De ahogy kérted, pár esetleges veszélyforrás:

1. Sodrás: a legtöbb sziget mellett erős áramlatok vannak, amelyek akár veszélyesek is lehetnek. Ezeket azonban a szigeteken jelzik, hogy hol van és ha tudod magadról, hogy nem vagy magabiztos úszó, ne menj be ilyen helyeken. További jótanács: sose menj sznorizni uszony (békatalp) nélkül, ezzel sokkal hatékonyabban, tovább és messzebbre tudsz úszni.

 

2. Felhevült test, sekély víz: itt is igaz a szakállas tanács, ne ugorj a vízbe felhevült testtel, vagy fejest sekély vízbe.

 

3. Állatok: a maldiv vizekben is élnek mérgező állatok, amelyek akár halálos sebet is ejthetnek. Ilyenek a kőhal, a tűzhal, vagy a tüskés rája (esetleg a muréna). Velük kapcsolatban is egyszerű a "védekezés", a sznorizás a "mindent a szemnek, semmit a kéznek" sportja, ha szigorúan betartod, akkor nem érhet baj.

 

Véletlenek persze mindig lesznek, nem figyelsz és nekiúszol egy tűzhalnak, stb., de ennek annyi a valószínűsége, minthogy itthon elüt a vonat, nem nulla, de elenyésző.

Előzmény: Trixi87 (26589)