garass Creative Commons License 2014.09.04 0 0 45256

Szerintem az élmények magukért beszélnek. Örülök, hogy ismét együtt túrázhattunk az eddig általam gondozott kék szakaszán.  Érdekes módon mások beszámolóiban is helyet kap rendre és örömmel látom viszont nálad is az upponyi eligazító jelzésemet. Kissé viseltes, de ahogy látom, még mindíg teszi a dolgát, pedig épp öt éve lett felújítva. Morbid, de lehet, hogy ez túléli majd az én újmódi festő "jogosítványomat", mert azt ez év tavaszától csak a jövő év végéig kaptam meg...

Az Uppony utáni szakasz a Szilas-tetőig ma már valóban nehézkes lehet, bár én természetesen mindíg jó időben jártam arra festeni. Viszont - köszönhetően az Upponyi-hegység geológiai kialakulásának, - szép talajrétegződéseket lehet itt tanulmányozni. A régmúlt időkben az út itt szőlőskertek között vezetett, ami azért kellemesebbé tette a dolgot. Mára ezek többnyire eltüntek a környékről. Egyébként ez a szakasz a tervek szerint ugyancsak kikerül a fősodorvonalból, mert az új kék nyomvonal a jóval korábbi kéket követve a Három-kő felé nagyot kerülve jut majd vissza a szilas-tetői gerincre. 

Ez érinti majd azt a jó karbanl évő sajóvelezdi vadászházat is ami a később veled szembe autózó vadászok célja lehetett.

A Szilvásvárad-Putnok vasútvonalról csak annyit, ennek nyomvonala és romantikája vetekszik sok kisvasutunkéval. Mi alkalmanként nosztalgia gyalogtúrát szervezünk ide.

Előzmény: Törölt nick (45250)