Altamir Creative Commons License 2014.09.02 0 0 166056

A Diósgyőr ellen játszott letámadásos labdaszerzés nagyon jól működött, akár több góllal is vezethettünk volna. Meg is lepődtem rajta, hogy Kondás ezt játszatja a fiúkkal. :) Sajnos ennek a játékmódnak a legfontosabb feltétele a kellő erőnlét megléte. Ez nekünk nem megy, csak max 50-60 percig.

Gondoljatok csak bele, mi lenne ha jönne egy új edző, aki elkezdené a xart is kihajtani a srácokból, hááát, a csapat simán megbuktatná, hiszen ők sem hülyék. Minek dolgozzanak a milliós nagyságrendű havi fizuért kétszer annyit? Ebből adódóan a játékosoknak Kondás megfelel, mert elfogadja a "játékszabályokat". A vezetők is elégedettek vele, mert olcsó, nem vergődik sokat minőségi játékosok leigazoltatásáért, és a 3 évéből azért 2 bajnoki címet csak összehozott. (Egyet épp veretlenül) Ez alapján nem indokolt a cseréje. Mi meg mindenkit kikezdünk, aki nem tudja hozni az általunk vélt maximumot. Emlékszem, hogy Herczeg is hasonló sorsra jutott a fórumon, de csak vissza kell olvasni, és látható, hogy egy idő után az összes "sikerkovács" edzőnk pellengérre lett állítva. 

Vajon, ha a Bate ellen kihúzzuk azt a pár percet kapott gól  nélkül, akkor is a fejét követelnénk? Neki a meglévő keretből kell kihozni a legjobbat, ami a keretünk ismeretében nem könnyű. A meccs alakulásának függvényében kell belenyúlnia a meccsbe, a cserékkel. Itt sajnos szokott meglepőket húzni, főleg olyankor amikor jól játszó játékost hív le, vagy egy épp jól működő alakzatot bont épp meg, de valljuk be, a cserepadunk sem valami fenomenális.

Ez a keret alkalmas lehet a dobogóra jutásra a bajnokságban, bár az előzmények ismeretében ez sem lesz könnyű, de már nincsenek nemzetközi kupameccseink, így akár össze is jöhet. Kis szerencsével az MK kupa is összejöhet még, vagyis nincs nagy gond. 

Amúgy meg félő, hogy a mostani Vidit egy ütőképesebb csapattal sem tudnánk befogni.

Borítékolható a bajnoki címük.

Ja, és Kondás nem rokonom, és személyesen még sosem találkoztam vele, igaz nem is vágyom rá, hogy közelebbről megismerjem. :)