bxbreak85 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 135774

Üdv. A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy 1988-as citroen cx 25 trd turbo 2 (120 le. intercooler) Egyik napról a másikra elkezdett füstölni...nem kicsit sajnos. Hideg motorral nem füstöl viszont ahogy bemelegszik akkor alapjáraton is folyamatosan.. A füst színe szürkés,és gázolaj szagú. A motor a nagy generál óta még nem futott csak 15-ezer körül. (azt az elözö gazda csináltatta elég horror összegü számlák vannak..) Mióta nálam van azóta 3500km ment bele,olajfogyasztás abszolút nincs. Hütöfolyadék tiszta,forró motornál is le lehet venni a sapkát ,nem nyomja ki a vizet.

A füstölés ellenére a hangja nem változott. Ha állítok az elötöltésen akkor keményebben szól,de ugyanúgy füstöl..

Ma direktben kapott liqui-moly rendszertisztító adalékot..Ezzel az anyaggal szinte semmi füstöt nem produkált..Volt kis gáz ,nagy gáz,hosszú percekig alapjárat stb--semmi füst. Már kezdtem reménykedni,hogy megúszom.. Visszaszereltem mindent. Az elsö 5km abszolút problémamentes ,15 km után lámpától való elindulás után már tolja ki a füstöt, 30 km után visszaállt mint ahogy reggel is volt : füstöl folyamatosan :(  

A leírtak alapján várnék segítséget... Porlasztó csúcs,vagy adagoló ??

Egy netes oldalon találtam ebbe való porlasztót..de csak egy darabot (régi cikkszám:93 510 494 új cikk szám:1984 41 ( RDNOSDC 6850 C )

Érdekes módon a gyári citroen program ezt a cikkszámot bx-hez hozza..-persze már nem rendelhetö..

Egy másik oldalon viszont találtam bx-hez gyári garnitúra csúcsot,de természetesen más cikkszámon.. 96 009 955 (RDNOSDC 6751 C)   Ha a beméréskor kiderül,hogy cserélni kell,akkor esetleg ez az utóbbi jó lehet ???

Itt Németországban kicsit nehezebb a helyzet mert nem akarnak vele igazán foglalkozni,és horribilis árat mondanak mindenre.. Ezért gondoltam arra hogy beszerzem a csúcsokat és a környéken lévö bosch szervizben összeszereltetem és beállíttatom...

Utolsó kérdés: Mekkora nyomáson kell ennek nyitni..130-bart hallottam de,jó lenne konkrétan tudni.. (bx roto adagoloval 115-bar ) 

Elöre is köszönöm a segítséget..