garass Creative Commons License 2014.09.01 0 0 45224

Köszönöm a naprakész helyzetjelentést. Valóban némi javításra sor került az utóbbi időben, mivel már a Bükki NP is felszólította a jelenlegi gondozót (Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság) a veszélyhelyzet megszüntetésére. De a felelőség kérdése a kiírással ügyesen mégis a turistákon marad.

A képen látható "gömb" a Bánkút melletti Felső-Borovnyákon létesített katonai lokátorállomás, mely mivel a Bálvány csúcsánál csak 11 méterrel alacsonyabb (945m), jól látszik nemcsak a Bükk egyes részeiből, de a hegység körüli tájakról is. Pl.  Sajó-völgye.

Ami a Kéket illeti, örülök, hogy megnyerte tetszésedet ez a vidék. Itt minden évszakban nagy élmény a túrázás. Érdemes lehet egy ilyet is betervezni.

A jelekről. Valóban a 60-as évekből származó jelzésekkel lehet itt találkozni. Ekkortájt került sor az Észak-Bükk turistaútjainak létrehozására és a tájegység turisztikai bekapcsolására az országos hálózatba. 

A kék felújítására az idei tervekkel ellentétben várhatóan a következő idényben kerülhet sor, ha a fellebvalók is úgy akarják. Erről már többször volt szó itt. Ekkor kerül majd sor a Torma-völgy kiváltására a Várgerinc felé és ekkortól szűnik meg hivatalosan az említett meredek KL jelzés is.   

 

 

Előzmény: Törölt nick (45220)