rozaa Creative Commons License 2014.08.30 0 0 45204

No akkor.

1. Fel és levonulás: Keletiből Hidasnémetibe a 6.30-as vonattal, vissza Szemeréről 6.06-os busszal Encsig, onnan 6.53-as vonattal Keletibe.

2. Szakaszolás: 24-én indultunk Hidasnémetitől Kány utánig, szállás dombtetőn vadkempingben; hétfőn Kány - Becskeháza, szállás Becskeháza szélén az új állattartó telepnél vadkempingben; kedden Becskeháza - Irota Talentum, kemping; szerdán Irota - Nyésta, szállás nyéstai polgármesteri hivatal tornácán (van vizesblokk is, 2008-ban ingyen odaadták akkor is sátoroztunk, érdeklődni a Fő út 34-ben lehet), most nem sikerült vizesblokkhoz jutni és Felsővadász után ronggyá áztunk, ráadásul a faluban le van szerelve a csapokról a nyomókar :(! Csütörtökön Nyéstától Szemeréig bezártuk a kört, másnap haza jöttünk.

3. Igazoló pontok: A terepen lévő betűk megvannak és olvashatók, a kódolt bélyegzők Perecsén és Becskeházán a templomkerítésen fixen vannak felszerelve, Rakacán a gör.kat. plébánia udvarán lévő oszlopon van. A bélyegzők közül az irotai és a felsővadászi van meg.

4. Jelzések állapota rossz, ritka és párhuzam/egypofás rendszerű. Az útvonal néhol nem egyezik sem a tuhun lévővel, sem az atlaszban feltüntetettel (Debréte-Rakaca és Fáj-Szemere viszonylatban). Szemere és Kány között összesen 20 db jelet találtunk, ez később azért javult.  Keresztéte után lekerítés miatt az iránymenetet gyakoroltuk, később a Köbli-híd előtt ki kellett térnünk Tornaszentjakab felé az út állapota (nem léte) miatt. Egyébként folyamatosan kellett használni a tájolót.

5. Étkeztetés: főleg kása alapú kaját vittünk, de Rakacán már tudtunk vásárolni is. Zabpelyhet és puliszkát használok, a zabpelyhet kávédarálón ledarálva, a puliszkát felfőzve, kiszárítva és darálva viszem. Mindkettő ehető sósan (porlevessel) és édesen (mézzel, gyümölccsel) is. Szedtünk hozzá gombát is. Kenyér, felvágott, sajt is akadt vásárlás után.

6. Tisztálkodásra egy NDK-s felcser cájgból kimentett csapos, vászon víztartályt használok.

Röviden ennyi, képeken még dolgozni kell. Á