nickback38 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 154849

Amit leírtál, az az eszmeiség - ez működött globálisan is valaha. Ma pedig Seagull-t lehet árulni swiss made-ként, ez pedig a valóság. Bárki - pl. a Svájci Órások Szövetsége, hiszen az ő renoméjukat kezdik ki - ellenőrizhetne "objektív minőséget", de nem fogják, pontosan azért mert nem hülyék a svájciak. Mert hol probléma ez? Nálunk meg még pár olyan országban, amik csak kerekítési hibák az óraeladásoknál. A hamisítást üldözik, mert az ott is jelentkezik, ahol ha vesznek is pl. Steinhart-ot, az olyan mint itt a játszós Casio - aszfaltbúvárnak pl. ott a Sinn, ha német kell, a svájciak közül meg olyan márkákat vesznek, ahol nem kérdés a swiss made mögötti tartalom.

Az persze bárhol és bármikor megáll, hogy nem vmi felszínes marketing alapján kell dönteni, mert némi utánnajárással meg lehet találni az elásott kutyát, meg persze alapos mérlegelés után kell dönteni, de akkor előfordulhat, hogy nem a svájci óra lesz a nyerő. Szerintem.

 

Egyébként meg tényleg képesek Svájcban olyanért felnyomni a szomszédot, hogy nem a megfelelő szelektív gyűjtöbe dobja a bélelt tetrapack dobozt...

Előzmény: ronin s8 (154848)