badmad Creative Commons License 2014.08.27 0 0 28908

Ehhez add hozzá, hogy a felszerelés gigadrága (egy mai átlagfizetéshez képest), egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy kocsival "lukrafussanak" egy szélcsendre Bp-Balaton, vagy Bp-Fertő viszonylatban. 

Az életünk is felgyorsult a kb 20évvel korábbihoz, nem mindenkinek fér bele a 3óra plusz idő a szörfözés előtt+után.

És a család is nagyon meghatározó, akik 20éve kötetlen huszonévesként (suli, egyetem mellett) elkezdték, ma már pénzkereső, családfenntartók, több gyerekkel, nem biztos, hogy belefér, hogy a hétvégét nem a családdal tölti Apu.

 

És valóban, a longboard visszavezet a korai gördeszkás élményekhez, én pont a trükkdeszkák bejövetelekor hagytam fel vele és most álltam vissza én is longboardra.

A könnyen, gyorsan sikerélményt adó sportok előnyben vannak, lásd pl. wakeboard (vagy akár a snowboard, amit lényegesen gyorsabban lehet megtanulni, mint jól síelni), pici érzékkel 1 nap alatt stabilan körbe lehet menni a pályán, nem vagy függésben az időjárástól (ok, villámlásban nem ajánlott!), sokkal kevesebb és olcsóbb a cucc, ráadásul minden pályán bérelni is lehet, alap cuccokat meg adnak ingyen is a jegy mellé. Ráadásul az egy főre jutó pályák számát nézve nagyhatalom vagyunk. És nem mellesleg nem tűnik el az ember a család szeme elől, a stégek közelében lehet strandolni, napozni, ráadásul nem a cudar szeles időben kell szegény életünkpárjának várakoznia ránk, vagy ücsörögni a kocsiban.

 

Ettől persze a szörf az egyik legjobb dolog az életben, nekem is meghatározó volt az életemben és csak rábeszélni tudok mindenkit, aki még nem próbálta. :)

Előzmény: vau1111 (28907)