Törölt nick Creative Commons License 2014.08.26 0 0 340472

Más sportág példája, kosárlabdában ugyanúgy működne.

 

A foci válogatott bővített kerete ( honi bajnokság, u20 feljátszók) összetartást tartanak, specifikus feladatra készítik fel őket technikailag, taktikailag.

Azért kell ez, mert gyenge a merítés.

 

Aztán mikor jönnek a tétmeccsek, és nemzetköziben terhelt, vagy külföldön játszó nem tudja valamiért vállalni, akkor a helyére tudják tenni azt, nagyobb kompromisszum nélkül, akit az évközi összetartáson felkészítettek. 

 

Mielőtt Pintérre asszociálnál( aki hasonlót csinál ..) Jogi Löw csinálta ezt a hyper edzőközpontban, a fizakális, és technikai képességeket grammra, centire, posztra kímérve.

Nem is volt gondjuk.

 

nyílván nem Bádernek van erre szüksége, de ha ilyen gyenge a merítés, a válogatott szakmai stábjának kutya közelessége lenne dolgozni azon, hogy ha Báder nem jön, legyen alternatívája.

persze amikor júniusban elkezded a válogatást, aztán rájössz, a meghatározó játékosok nem jönnek, akkor már késő, az 1 hónapos felkészülés alatt ezt nem

oldod meg...

 

ezért kéne tudatosság a szövetség/szakmai stáb részéről. Szerintem

 

a honosítgatást meg be kéne fejezni, mert nagyon rossz dolog, hogy engedve van: ezáltal könnyebb/gyorsabb/rövidtávon eredményes egy a részfeladatra alkalmas játékost honosítani a kluboknak, mint a 20-24 évest képezni .... 

Előzmény: Willie_3 (340469)