Mókuscic Creative Commons License 2014.08.25 0 0 48100

Nahát, néhány hónapja én is azzal mentem be a Müller parfümrészlegére (ami elég nagy), hogy mutassanak rózsaillatú parfümöt. :D

 

Na az a baj ezzel, hogy ilyen nincs. A parfümök illat-összetételének max. csak egy része rózsa. Van egy baromi jó, az English Rose, isteni rózsaillattal kezd, majd a szív-illat egy szantálos vacak. Teljesen elrontja. 

A Bvlgari Rose Essentile áll a legközelebb a dologhoz, az hosszan rózsásabb, de nem csak rózsa, hanem más is keveredik benne.

Sajnos semmi sem hasonlít, meg sem közelíti azt, amit egy Papa Meilland, Frederic Mistral, Line Renaud, vagy Jeanne Moreau megszagolásakor érzel. (Ezeket szagoltam, ezért ezeket mondom, de más finom is biztos van)

Már csak azért sem, mert a "Rózsaillat" sem egységes, lehet citrusos, mirhás, gyümölcsös, vagy régi rózsa-illat... és a kémikusok sem tudják pontosan elemezni sem az összetételét, mert egy növény egy csomó vegyületet termel, ami mind hozzájárul AZ illathoz. 

Sajnos a dolog nem egyszerű...:) Én ezek után egy másik virágos illatot vásároltam. Ha nincs olyan mint az igazi, akkor nem is kell :D

Előzmény: tunderlala-3 (48099)