_easton Creative Commons License 2014.08.25 0 0 10614

Osztom én is a véleményedet

 

Azt gondolom, hogyha valaki fiatalon kerül ki csak jól járhat mivel az oktatási rendszerük révén, egy életpályamodellben tud gondolkodni és nem abban mint Mo-n, hogy szerzek egy paparít azért, hogy legyen. Persze itt is növekszik a munkanélküliség, de a gazdaság sokkal több lábon áll, mint a magyar. Azt se felejtsük, hogy mi itt idegenek vagyunk, tehát duplán körhátrányból indulunk, mint a legtöbb külföldi. Azért ezt sokan elfelejtik és azt is, hogy svéd védi a saját országát, ami érthető

 

A hiányszakmák esetén más a helyzet, de ott sem 1x, sem akinek hiányszakmája van, sem az élettársnak.

 

Teljesen mások az ember, igen itt nem mindegy, hogy hova dobod a szemetet. Ahol lehet csak hazai termék és azért is magszólnak ha bőszen hangoztatod, hogyha innen, onnan, amonnan okoskodtál. Kínézik azokat akik ügyeskednek és éppen ezért tartanak itt, nem csak amiatt mert a földrajzi adottságok révén iparral rendelkeznek.

 

Svédország más, más szokásokkal ami nem mindenkinek jön be. Nekem pl a tutyi-mutyi stílus kivágja a biztosítékot, meg az elegáns mellébeszélés és az a hihetetlen csőlátás, kockafejüség. Emellezz az Ikea elött sem hajolok meg és nem tetszik a letusztult minimaélizmus mint ahogyan legutóbb jellemezte valaki őket egy riportban.

Azonban a szakember itt is képzet és itt is vannak komoly szaktudással és tapasztalattal bírók. Ne higgye senki, hogy mindenki az. Itt is rengeteg az ügyetlen, alkalmatlan ember, ugyanúgy mint otthon.

 

Ha pedig valaki pénzkeresés miatt jön ki akkor hosszú távon ne gondolkozzon, nem hiába ingáznak az orvosok közül is többen.

Előzmény: Wisey_ (10610)