Pierr.Kardan Creative Commons License 2014.08.24 0 0 7604

Augusztus végén már nincs tömeges kilépő forgalom, nyugodtan mehettek Röszke felé. Valószínűleg menet közben a határokon és az autópályakapuknál se lesz tömeg. (Visszafelé ezzel szemben semmi jóra se számíts.)

 

A pályadíjat érdemes mindenhol kártyával fizetni, nagyságrendileg 20 euró oda és 20 euró vissza összesen az autópálya díja.

 

Oda is és vissza is Belgrádon keresztül érdemes menni. Tankolni általában Macedóniában érdemes, azt persze érdemes figyelembe venni, hogy Pesttől 770 km-re van az első Macedón kút, tehát csak akkor tudsz Macedóniáig elmenni, ha tud ennyit menni a kocsid egy tank üzemanyaggal.

 

Görögországba érdemes teletankkal belépni, mert ott eléggé drága az üzemanyag, közvetlenül a Macedón/Görög határ előtt a Kaszinónál van egy kút, ott tankolj tele.

 

Még egy dolog, este 8-as pesti indulással nem biztos, hogy reggel 10-re Sartiban tudsz lenni, akármennyire is kicsi lesz a lefelé menő forgalom. Túl gyorsan nem lehet menni, mert a szerb és macedón rendőrök kiemelten figyelnek a külföldi gyorshajtókra az autópályákon. Nem autópályás rész is van Szerbiában és Macedóniában is, ott aztán tényleg nem lehet haladni. Ha feltétlenül ott kell lenned délelőtt 10-re, akkor inkább este 6 órakor indulnék a helyedben.

 

 

Előzmény: deejaay (7603)