bezzeg Jani Creative Commons License 2014.08.23 0 0 103245

 

 

A pálinkát pihentetni kell! Akinek van lehetősége és áldoz rá érleli !

Ha már szellőztetni kell, akkor már szar van a palacsintában!!!!!!!!!!!!!

 Nem ugyan az; szellőztetés; pihentetés; érlelés..

 

A szellőztetés; hibás párlat javítása. szerintem

 

A pihentetésnél; cél a harmonizálás.

 

       Az érlelés célja, hogy a fából beoldódó újabb aromakomponensekkel gazdagodjon a  pálinka, kerek legyen a termék.

Az érleléshez minden esetben fahordó szükséges.

 

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZVE42dnhxeGsxRnM/edit?usp=sharing

 

Egs! 2012-es  eperfa hordóban érlelt szilvával.

 

Szumma -szummára egy éjszaka alatt nem öregszik 1 évet az anyag.

Akkor nem költenének raktározásra a nagy halak.

Előzmény: Öregdömperes (103238)