SBobb Creative Commons License 2014.08.23 0 0 12532

Kedves LvT!

 

Elnézésedet kérem, ha kötekedőnek tűntem.  Az az én hibám, hogy Kázmér Miklósról így vélekedek, mivel bizonyos dolgokban szeretem a pontosságot. Mivel ilyen téren kíváncsi természet vagyok, szeretem, ha minél pontosabb választ kapok. De tudom, hogy 100%- os választ sosem fogok kapni.

Igaz én még nem írtam könyvet, gondolom sok munka volt vele így is, csak az a pici plusz hiányzik talán nekem.  Ettől függetlenül lehet egy jó könyv.

 

A franciáról csak annyit, hogy én úgy tudom, többnyire a d,p,t,g,s,z,x szavakat nem ejtik a szó végén.

És mint írtam az er kapcsolatot é-nek szokták ejteni. De ott van a mur,sur,jour ahol ejtik. Most olyat nem tudok, ahol a mássalhangzó előtt is van r. De ezt sem vita tárgyának szántam, csak megosztottam veled, hogy én ezt, hogy tudom. De megengedem, hogy Te jobban tudod.

 

Nem akarom kétségbe vonni a tudásodat.  Éppen azért írom le ezeket, hogy tudjam, hogy vélekedsz róla.

 

A Hanzsért is azért írtam így le neked, hogy tudd miből gondoltam franciának és így leírhasd, hogy mennyire tévedek vagy van igazam ez ügyben.

 

Remélem egyik írásommal sem bántottalak meg, nem állt szándékomban.

 

Bincze név áttelepülésére azért gondoltam, mert ez a név még mindig megtalálható Erdélyben, valamint Ny-Mo.-n azon belül is Vas megyében csak nagyon kis számban található meg. De az is lehet, hogy anyakönyvi elírásból, sokukból Vincze lett.  

És a török idők után sem tűnt nekem lehetetlennek az áttelepülés.  

 

A könyv ajánlásokat pedig köszönöm!

Előzmény: LvT (12529)