Cararama (Hongwell) Vw autómentő:

(Tegnap kis híján veszélybe került a mai élménybeszámolóval egybekötött olaszországi járgány bemutatása, mivel nem volt netem és kérdéses volt megtudjuk-e oldani.
Szerencsére sikerült.)
Olaszországi nyaralásom alatt sem tétlenkedtem, ahova csak lehetett benéztem.
Jó is hogy így „szokás” ez nálam, ugyanis az egyik játékboltban rögtön 2 WANTED listás gépet is megláttam.
Ez volt az egyik közülük.
Ezt a Hongwell Vw autómentőt már régóta kerestem, de nem találtam.
A képet róla anno a carmodel.net oldalról loptam le.
Bár a MondoMotors Iveco Daily autómentő változat megvan, az is nagyon tetszik, egyetlen hátránya csak a nem gumikerekes opciója.
Erre a Vw autómentőre nagyon vágytam.
Narancssárga és citromsárga változatban lehetett kapni.
Végül emellett a narancssárga változat mellett döntöttem, két okból.
Az egyik az, hogy az Iveco Daily citromsárga verzió, így értelemszerűen akkor a másik már inkább másik színű legyen, a második pedig hogy ebben jobban tetszik mint sárgában, mert olyan „autópályásabb” benyomást kelt.
Persze a VW embléma – nem tudom mi okból – hiányzik a hűtőmaszkról, de néztem a többit, azon se volt.
Azt is megnéztem mikor kibontottam és alaposan megvizslattam, hogy ugyanolyan-e mint a képen amit anno leloptam.
Igen.
Azon is olasz rendszám van mint ezen.

Ami különösen tetszik benne – maga a járgányon kívül – az a fara, mert szerintem nagyon szépre megcsinálták.
Szép a lámpafestés, a sárga, a piros, sőt a sárgán kívüli piros is, ami a világítás vagy helyzetjelző akarna lenni.
Jó az olasz rendszám is, és a 60-as sebességhatár jelzés is jó rajta.
Azonkívül a lámpák széleinél a „szarvacskákat” is sárgával pingálták és alá kaptak figyelemfelhívó fényvisszaverő festést is.

A kis vonószem is jó, noha sajnos nincs mit mögé akasszak.
(Pontosabban van, csak elég hülyén nézne ki valamelyik hosszabb plexis kiadású példányból, egy lakókocsit mögé rakni)
De ahogy pont egyik nap láttam romániai oldalon, van utánfutós kiadása is, nyilván ezért a vonószem a farára.
Mondanom sem kell persze hogy a plató rész dönthető.

Sőt a rámpa rész hátrahúzható.

Itt épp egy Hongwell BMW 3 series példányt készülünk elvontatni amely lerohadt.

A képnél bevallom csaltam kicsit, mivel ugye vagy a BMW nem maradna ott és így, vagy pedig az autómentő gurulna ki alóla, így mindkét járgányt kiékeltem a kép erejéig egy fogpiszkálóval.
(jobb oldalon a BMW faránál látszik is kicsit)
Itt már mindjárt végzünk…

…és már visszük is…

Erről saját járgányom is eszembe jut, amikor egyszer szivárgott a benzin az aljánál, vékony hajszál sugárban és trélert kellett hívjak – igaz az ettől nagyobb, teherautó volt – hogy elvigyem a szervizbe.
Bele se mertem gondolni hogy aznap keresztmuter telkére így furikáztam ki meg vissza, ahol elég lett volna akár egy szikra valahol…
Furcsálltam is hogy hogy a fenében lehetett az, hogy a benzinmutató hamar lement mikor nem mentem annyit.
Mint ahogy említettem benéztem mindenhova ahova csak tudtam.
Volt egy hely ami közel volt hozzánk, voltak bent Mondo Motors Iveco Daily kishaszon járművek, a platós és az autómentő változat.
Nekem megvan mind2, de ami érdekesség volt benne az az, hogy az olasz hazai piacra mintha butább változat került volna, ugyanis nem volt hátsó lámpa-lökhárító eleme, és a kerekeknél a hasmagasság is kicsit mintha nagyobb lett volna.
Nézzük csak meg a két képet.
Csoda hogy találtam a butább verzióról is.
MondoMotors Iveco Daily "original" példány:

MondoMotors Iveco Daily "butácskább" példány:

Megfigyelhető hogy a butácska példánynál már az orr is kissé szögletesebbnek tűnik, más a fényhíd, nincs hátul a platónál a lámpa-lökhárító kialakítás, más a platón a csörlő színe és még biztos akadnak különbségek.
Szóval oda kell figyelni.
De volt még más is.
A városközpontban beugrottam az egyik játékboltba és meglepődtem hogy a Cararama modellek milyen butácskán néznek ki.
Már szinte nem is lehet rájuk a modell jelzőt használni.
Titokban, suttyomban, csináltam róluk egy képet.

Konkrétan a képen a Peugeot 206, Renault Twingo, Ford Fiesta példányokat láthatjuk.
A lámpák elől és hátul üvegek, ez az opció megmaradt de ez is más.
Hátul - pl a piros Fiesta-nak - csak sima átlátszó üveg van berakva, nincs lámpafestés, se tükrök, se oldalcsík és kilincsfestések stb...
Nézzük meg hozzá képest az eredetit:

De legalább a Renault és a Peugeot ugyanúgy sima piros üveglámpát kapott, ez legalább jó.
Viszont a Renault-nak teljesen egybesima az üvege, nincs ablaktörlő fekete festés és más, de nézzük meg az eredeti képet róla:

Amit elsőre észrevehetünk mindegyiken az a visszapillantó helye, de persze egyik se kapott rá.
Ezenkívül csak sima festésű a modell, nincs se oldalcsík, se kilincsfestés vagy ilyesmi.
Azt hittem elsírom magam mikor ott voltam, de persze ennyiből örülök hogy az itthoniak nem ilyenek.
Persze az is lehet hogy még régi modellek, de mondjuk ezt valahogy kizártam, lévén akkor a dobozaik már viseltesek lennének.
Elsődlegesen a hazai piac mozog náluk, tehát főleg a MondoMotors dominál - megtalálható minden boltban ahol kapni játékot - és pl Burago-ból is volt olyan - konkrétan hazafelé az egyik benzinkúton - ahol csak csupa Alfa Romeo 156-os példányok voltak de olasz rendőrségi, vagy más változatokban, amiket persze - nem mintha érdekelne vagy kellene - de még itthon nálunk nem láttam.
BenzinCSŐ.