sogormail Creative Commons License 2014.08.05 0 0 5303

Olyan "nincs", hogy nem vagy bejelentve Nemetorszagban, kulonben illegalisan dolgozol itt. (Kivetel ha valami vallalkozo vagy, de akkor meg van EUs adoszamod)

 

A csavar az egyebkent, hogy Mo.-i ceg alkalmaz, majd bevallal vmi projektet itt es teged kikuldetesben kikuld Nemetorszagba egy a ceg altal bevallalt "munkara", projektre. (Regen volt kulonbseg a kikuldetes es kirendeles kozott, az aktualis szabalyokat nem ismerem)

De a lenyeg, hogy Mo.-i cegnel vagy alkalmazasban, de ugyanugy kell lennie nemet adoszamodnak es nemet lakcimednek. A tarsadalombiztositasi jarulekokat Mo.-on fizeted, ott vagy eü biztositva es a magyar TB-nek kellene adnia egy EU igazolast (nem a nemzetkozi TB kartya), hogy biztositva es kikuldetes eseten ezen keresztul van fedezve az eü ellatasod (ennek van egy idolimite, azt hiszem max. 2 evig lehet igy kikuldetesben az ember).

Adot pedig majd ott kell fizetni, ahol a kettos adoztatast elkerulo egyezmenyben meg van hatarozva. Ez eleg bonyis, de siman lehet, hogy a tarsadalombiztositasi jarulekokat mind Mo-on fizeted, ennek ellenere Nemetorszagban kell adozzal!

 

Hogy ezt a fenti tortenetet, milyen szurke/fekete zonas dologokkal jatszak ki azt nem tudom..

Előzmény: blackjack11 (5294)