Csavarhúzós Creative Commons License 2014.08.03 0 0 73580

>A biztonsági szelep nem nyomáscsökkentő!

-Nem, de arra nincs is szükség. Csak akkor kell, ha  5 bar feletti hálózati víznyomás is előfordul, és ilyenkor a biztonsági szelep folyamatosan csepeg.

 

>Ne spórolj azon a 3-4000 forinton, nem éri meg.

-Nem spórolok, csak sima biztonsági szelepre költöttem volna az egybeépített visszacsapószelep + biztonsági szelep helyett. A visszacsapószelep tűnik értelmetlennek. Ha az nincs, csöpögés sincs. Egészségügyi okokból kell elvileg, hogy a vízmű hálózatába ne juthasson vissza ellenőrizhetetlen minőségű víz. De az az öt liter, amit max. kitágul, még mindig a mi hálózatunkon belül marad. (Messze a vízóra) Ráadásul a háztartások többségében rossz lehet, ahogy nálam is rossz volt az előző...

 

Amúgy egy fokkal kevésbé zavar a probléma, mert kiderült, hogy egyszerű javítani, nem kell leengedni a bojlert hozzá: ha mindent elzárok, azon az egy lyukon nem ürül le. Kitekertem a MMG szelep műanyag részét, megtisztogattam, most már tényleg csak felfűtéskor csöpög egy picit. De azért ez is zavaró. Rondán tudom csak (komolyabb fürdőszoba-felújítás nélkül) bevezetni a kádba, ráadásul az állandó csöpögés előbb-utóbb elszínezi majd a kádat, ahogy arra annyi példát láttam már.

 

Ha levágnék a bojler tetejébe felnyúló melegvízcsőből, akkor nagyobb légtáska alakulna ott ki, és nem csepegne, mert a levegő összenyomásával tudna úgy tágulni, hogy még 5 bar alatt maradjon. De ezt nem egyszerű megtenni egy felszerelt bojleren. Vagy beletömködnék pár hőálló gumilabdát(?), és utána tenném fel az alaplapot :) Úgyis feleslegesen nagy, 150 literes, holott 120 elég lenne. (Érdekes módon nem nagyobb, mint a korábbi 100 literes: ennyivel jobb hőszigetelő a PUR-hab a kőzetgyapotnál, nyilván nagyobbra csinálták a belsejét)

Előzmény: ha4nz (73574)