oys... Creative Commons License 2014.08.01 0 0 154280

Elmélkedtetek itt a múltkor a Swatch órák "Vedd-Hordd-Dobd el" jellegéről, meg az ahhoz képesti magas árairól, illetve a nem hosszútávú használhatóságáról.

 

Én azért ehhez hozzáfűzném, hogy akadt egy-két olyan márka, aki felvette a maga idejében ezzel a kesztyűt, de az idő nem őket igazolta.

- A Nomos is a Swatch-ok glashüttei ellenfelének szánta eleinte a Tangente óráját, de aztán pillanatok alatt rájött, hogy az övé annyival komolyabb, mívesebb óra, hogy jelentős értékért lesz eladható. Mára meg mindez jó drágává is lett.

- De a komolyabb ellenfél (habár ez is felülről való árazású volt) a Fortis Container lehetett volna. Egészen komoly kis órácskának készült, a Fortis tradícióiból merítve a különálló fém tokban kompletten cserélhető szerkezet-számlap-belső tok kombóval. Ezzel a megoldással fel is vehették volna a versenyt a Swatch divatóra jellegével, ugyanis egy-két szerkezet/számlap variáció és két különböző tok beszerzése mellett bizony jól variálható órát eredményezett ez az egész. Belső ként lehetett hozzá ETA kvarcot (akár félig szkelettálva is) , Ronda kvarcot (dátummal, vagy dátummentesen) , vagy ETA 2824-es(!) automatát is kapni hozzá. A számlapvariációból pedig rengeteg volt elérhető, néha még a nagyobb reklámozók is rákattantak. Sőt, a "nagy" Fortisokra jellemző számlapvariációk is készültek hozzá.

Aztán ennek kijött a még olcsóbb, műanyag tokos változata is, a Fortis Logo, amibe ugyanazok a szerkezetek passzoltak.

 

Ja, és mindezek tartós használatra alkalmas órácskák voltak!

 

Egyszerűen nem értem, miért hagytak fel ezzel az órával, amivel komoly borsot törhettek volna a mai Swatch órák orra alá?!?

(Talán túl jó volt, kevésért?)

Előzmény: APT (154215)