Tabaszi Creative Commons License 2014.07.31 0 0 108952

Egy kis élménybeszámoló, ahogy ígértem:

 

Miramar Resort- Taba-Heights

 

Kicsit hosszúra sikerült :)

 

A Hotel:

5*-nak nem neveznénk, még ha nem nézzük a vizes katasztrófát  ami májusban érte, akkor sem.

Az épületekre ráférne a festés, nagyon megkopottak. A szobákkal nem volt gond, nagyon tágasak, és a fürdőszoba is tetszett! Viszont nem hajtogattak törölközőkből figurákat, amit hiányoltunk is, pedig kiraktuk a borravalókat..., és tea, vízforraló sem volt.

A kert Gyönyörű, a Sofitel elbújhat mellette, nekünk az a Hotel nem tetszett, talán a parti elrendezése  volt szebb mint a Miramarnak.

Ami tetszett, hogy 5 medence van + egy Jacuzzi  :)

Eloszlott a tömeg, így nem egymás mellett volt a sok ember. Mindig volt elegendő napágy a medencéknél és a parton is, bár volt, hogy a kedvenc medencénk mellett már nem akadt nekünk hely.

Az ellátás:

Nem volt olyan jó mint Hurghadán, kevesebb választék, a minőséggel nem volt különösebb gondunk, a levesek nagyon ízlettek.

Különben a szokásos,: grillezett csirke, marha sültek, kígyózó sorok a sült krumplis pultnál J, rák, grillezett tengeri halak, rizs, krumpli, párolt zöldségek, többféle gyümölcs, a friss datolyák isteniek voltak.

A part-víz:

A part és a vízben a korallok, halak gyönyörűek, két móló tartozik a hotelhez, a hosszabbnál van nagy élet! :)

Apálykor rengeteg tengeri csillag kint ragad a köveken, és a sekélyebb vízből szinte kilógnak a tengeri sünök, uborkák. Ilyenkor teljesen a korall falig ki lehetett sétálni a vízben.

A Sofitel mólóját is használtuk, de a Miramaré viszi a pálmát!!! Még a hajós sznorizók is ott tanyáztak :)

 

Kirándulás:

Egy nagy kiránduláson vettünk részt Izraelben.

Na, jól indul a dolog, gondoltuk J  Oroszok…..

Kézzel-lábbal mutogatás + Google fordító használatával befizettük az Orosz csoporttal való 2 napos utunkat az Anubis tabai idegenvezetőjénél, de nem ő jött értünk. Egyébként idéntől 2 naposra szervezik a fakultatívat, 155 Euró/fő volt az ára.

Kicsit paráztunk, hogy biztonságos-e kimenni oda, de megnyugtattak, hogy minden nap mennek csoportok, és még külön kértek nekünk egy Angol nyelven beszélő izraeli idegenvezetőt, Dáliát. Így nem az oroszokkal kellett mennünk végig, azt végképp nem értettük volna :)

Velük csak a buszon utaztunk, és a szálláson étkeztünk együtt. Az is elég volt :) Bár  a nagy többség meglepően kedves volt.

 

Egy Francia hölgy és az ő Belga párjával együtt 6-an voltunk a kis angol nyelvű csoportban. Érdekes volt, mert mindenki csak „Little” beszélt Angolul, mégis megértettünk szinte mindent. A kérdésekkel már gondban voltunk, de nagyon jól sikerült kirándulás volt végig.

Izraeli hölgy lévén Dália mindent megmutatott, még egy eldugott kis helyre is elvitt minket, és egy ismerős vendéglőjébe is bementünk toalettre. Pazar kis étterem volt, kívülről nem gondolná az ember :)

 

Az utazás egyébként reggel 06:45-kor indult, akkor jöttek értünk a szállodához. A tabai határnál Izraelbe 3 és fél óra alatt jutottunk át, ami átlagosnak mondható, tülekedő oroszokkal

 

Na, az izraeli határőr kiscsaj (volt vagy 20 éves), jól kifogott minket. A születési helyemet, ami egyébként Nyíregyháza, nem tudta elolvasni…. nem tudom minek az neki, de fel kellett olvasnom :)

Aztán ideadta az útlevelemet, a férjemét elvették, hogy majd később visszaadják, menjünk csak tovább.

A barátaink útlevelét is elvették, amit ők 10 perc múlva megkaptak, de a férjemét csak fél óra múlva adták, többszöri kérés után. Nem tudom mit csinálnak ilyenkor velük….

Ezután még kikérdeztek, hogy honnan jöttünk, hová megyünk, meddig leszünk, mikor jövünk, mit akarunk az országban…alig értettük, de pecsételtek, és ez a lényeg :)

Öt ellenőrzés után végre mehettünk az izraeli buszhoz, mert hát ugye az egyiptomi nem mehet át a határon.

 

Fél 11-kor úton voltunk beljebb az országba. Egyébként kellemes csalódás volt Izrael! Tiszta ország, a határon olyan toalettjük van, hogy még itthon sem nagyon van olyan rendezett és tiszta, illatosítóval meg minden :)

Útközben megálltunk EIN BOKEK-ben a Holt-tengernél. Akkor még csak ebédeltünk, vásárolhattunk, és megnéztük a tengert közelebbről. Nagyon szép helyen voltunk, nagy Hotelekkel és a hegyekkel.

Ezután irány Jeruzsálem, ahol egyedül az Olajfák-hegyére nem tudtunk felmenni, mert le volt zárva.

Siratófal, Ortodox-keresztény templomok, palesztin bolt után este 9-kor értünk Betlehembe, ahol a 3*-os Royal holtelben szálltunk meg. Semmi Extra, de itthon is annyit adnék rá. Vacsora nem nagy választék, de ehető, üdítőt vennünk kellett hozzá.

 

 

Másnap fél 6-kor reggeliztünk, majd irány a születés temploma, Jerikó és a Jordán folyó a Palesztin oldalon. Na, az már nem egy tisztaság mintaképe, de szép látnivaló :)

Délután már a Holt-tengerben fürödtünk, ill. lebegtünk. Nagyon nagy élmény, aki teheti ne hagyja ki!!  Kb. két órás szabad program és ebéd után indultunk vissza Egyiptomba. határnál simán átjöttünk 10-15 perc alatt, de az egyiptomi beléptetés egy fejetlenség!!!  Nem olyan mint a reptereken, mert itt összeszedik az útleveleket. Mindegy ki fia borja, melyik ország lakója. Csoportokban kihozzák, és odaadják az egyik utazónak, ő meg sorolja a neveket, és osztogat…..kiejteni meg egyáltalán nem tudják ugye más országban élők nevét, úgyhogy tiszta vicc volt az egész, jókat nevettünk kínunkban J Bár mások is…. vicces volt a nevemet egy orosz szájából hallani :)

De ha az ember belegondol, hogy hivatalos iratokat csak úgy bárkinek odaadják, és odaadhatják….. durva. Rohangáltunk a kis csoportok között, mikor kihoztak egy-egy adagot, nehogy esetleg valaki félrehallva nevét elvigye a miénket…

Ez nem tetszett, sőt bosszantott minket, de ezt leszámítva nagyon szép út volt, gyönyörű Izrael, és semmi gond nem volt kint! Ez a lényeg!!! :)