stevemegane Creative Commons License 2014.07.29 0 0 73534

Jelenleg úgy üzemel a rendszer, hogy a kazán van puffer nélkül és a 2" gerinc megy fel a radiátorokba.

A kazán a szuterénben van, a radiátorok a földszinten és a nyitotott tágulási tartály a padláson.

A 2"-os golyóscsapok arra szolgálna, ha ki kell venni a kazánt, ne kelljen leüríteni a rendszert. Természetes a a karjuk le van szerelve, nehogy valaki elzárja.

 

Az átalakítás utáni állapot a következő:

- 2"-os golyóscsapok elzárva (ezeket csak azért nem szüntetjük meg, mert ha ki kell valamiért venni a puffertartályt, akkor  is tudjunk fűteni a golyóscsapok kinyitása után a jelenlegi módon. Ekkor persze a puffer ki lesz zárva.

 

- A puffer tetején keresztül kilépő ág kizárhatatlanul kapcsolódik a tágulási tartályhoz (a rugós visszacsapó simán kinyit nyomáskülönbségre, a VTA szelep és a szivattyú pedig átengedi a vizet minden esetben a puffer felől.) De akár betehető egy 1/2"-os biztonsági ág is, de ekkor mindig fel fog gravitálni a melegvíz a pufferből.

 

- A radiátorok termosztatikus szelepei alkalmasak gravitációs fűtésre, most is így van használva. Amúgy szerintem nem érted a kialakítást,mert ezután lesz keringtető szivattyú, tehát nem kellene gravitációs fűtéshez alkalmas termosztatikus szelep.

 

A régi vastag csövezés megmarad, csak a szuterénben lesz átalakítás.

 

Ha a régi ág 2"-os golyóscsapjai zárva vannak, akkor az új ág üzemel, keringtető szivattyúk működtetésével. Ha a puffert valamiért ki kell zárni, akkor a 2"-os golyóscsapok nyitása után a mostani rendszer üzemel gravitációsan.

 

 

Azért megjegyezném halkan, hogy télen kezdtem el rajzolgatni a rendszert és itt is mindig kértem segítséget.

Addig alakítgattam, ameddig mindenki azt mondta, hogy helyes a rajzom.

 

Miért van az, hogy egyszerre most rossz lett??????????

 

Ha tanácsod van ,akkor kérlek írd le. Az nem segítség, hogy nem jó.

 

 

Köszi.

Előzmény: c-stahl (73533)