Kempingez Creative Commons License 2014.07.28 0 0 364

Szóval, még is olvassa valaki ez az elhagyott fórumot. Bár igaz, nem túlzottan nagy itt a tülekedés a hozzászólások terén. Évek, hónapok telnek el hozzászólások nélkül.

 

Kedves Szalóki, a vidéket és az itt élő embereket szokásokat ismerem. Hazudnék ha azt allítanám hogy idegen ez a vidék, hiszen Kunhegyesen születtem. Jelenleg is a Kunságban élek, igaz egy másik nagyobb városban. 

 

(Sőt, még a tározó születése előtt is ott voltam,  a duzzasztó építését is meglátogattuk, kisiskolásként az osztállyal, ott sétáltunk a Tisza elterelés által kiszárított medrében. Nagyon régen volt, még gőzösök jártak a káli vonalon...)

 

Van hasonlítási alapom, a Balaton! Miért is ne, éppen a Balaton legyen az összehasonlítási alap?

Ott a déli part, végig sétálhatsz szinte mindenütt szabadon bármikor.  Ingyen a parton! Ugye, micsoda pazarlás kedves Szalóki úr?

 

Persze a fürdőélet, ott több mint 100 évvel korábban kezdődött. Ezért írtam, hogy ott már régebbi az idegenforgalom (kicsit).

 

Persze vannak ott is elzárt partszakaszok mint az öszödi kormányüdülő, de ez talán még érthető is. 

 

Egy ehhez közeli kikötő mólóját, az üzemeltető a jacht tulajdonosok érdekére hivatkozva (közbiztonság) lezárták, a lakosság és az üdülő vendégek felháborodására. Tüntetés lett a vége, továbbá a móló megnyitása. A hagyományokra hivatkozva, ugyan is a telepulés életében ez korzóként szolgál, amelyhez régi szokások kötődnek. 

 

Talán mert ott, nem kezeltek, saját országomban másodlagos állampolgárként mint önöknél kedves Szalóki úr!

 

Ugyan azok a szolgáltatások illettek meg a kempingben mint a külföldi vendéget. Nem kellett soha, egy árnyas helyért reklamálni, veszekedni mint önöknél. Igaz ezek már régen voltak, de voltak. Ahol jogtalan sérelmek érik az embert nyaraláskor, oda többet nem szívesen teszi be a lábát. Még ha, oly közel is van.