Minusz- Creative Commons License 2014.07.27 0 0 16351

Üdv!

Adott egy 13m mély "kút" (egy 40-50mm-es PVC cső a földben...), amin egy Calpeda ngxm 4 szivattyú üzemel jelenleg (+ 10 éves), a vízszint nem tudom milyen mélyen van,  a felszínen a szivattyú 2,5 bar nyomásnál 10-11l vizet ad percenként.
Ez ugye elég kevés, tehát egy új szivattyú kéne, de nem tudjuk hogy hol a kút teljesítményének határa, a bemérésre pedig 30k-s ajánlatot adtak, ez tényleg ennyi, vagy van esetleg olyan (cég, ember, maszek) aki valami elviselhetőbb áron megcsinálja és megbízható is? Budapestről van szó amúgy.

A szembe szomszédnál egy Pedrollo JSWm 15MX szivattyú üzemel egy hasonló kúton, de potyára nem vásárolna szivattyút a kút tulaja, van valami ötletetek honnan lehetne szerezni (kölcsönözni, kölcsönkapni valakitől, cégtől esetleg vásárlás előtt, hasonlók) egy ilyen vagy hasonló paraméterekkel rendelkező szivattyút?

Biztos volt már hasonló kérdés a topicaban, de a fantasztikus kereső segítségével nem igazán bukkantam rá, remélem azért tudtok a segíteni a számotokra lehet triviális kérdésemre, hálás lennék érte.