oz acosta Creative Commons License 2014.07.27 0 0 220062

"Nekem legjobban egy 4 védős felállás tetszene ahol elöttük Masch szerepel, majd a Rakitic és Iniesta (igen, Busquets mehet a padra), elöttük Messi "10-esben", majd Neymar és Suarez."

 

én is a négy védőre szavazok, máshoz nem is jó a keret. a többivel viszont nem igazán értek egyet.

 

a mascherano-busquets cserével három gondom van. egyrészt, a válogatottban nyújtott teljesítmény szerintem nem elég ahhoz, hogy valaki a klubjában bekerüljön a kezdőbe, vagy kikerüljön onnan. más csapat, más edző, más taktika, más felállás, más, más, más... másrészt, busquets 2008 óta játszik magas szinten a kezdőben. tavaly rossz volt? ki nem? tata martinotól szerencsére megszabadult a csapat, lássuk melyik az igazi busquets, az aki pep és tito alatt 236 meccsen a csapat egyig legmegbízhatóbb tagja volt, vagy az, akit tata 48 meccsre a földbe vezetett. ha idén is gyengén kezd, tőlem megpróbálhatják mascheranot is. harmadrészt, busquets 4 évvel fiatalabb mint mascherano. 26 éves játékost (sztár fizetéssel) ne padoztassanak. ha úgy érzik, hogy nem lesz többet a régi, adják el. ha hisznek benne, hogy újra a régi lehet, akkor pedig játsszon ő, mert könnyen lehet, hogy benne még van 7-8 év, mascheranoban meg 4.

 

a messi-suarez-neymar hármasban meg két dolog zavar igazán. egyrészt, ha messi nem szeret/bír védekezni, akkor szerintem nagyobb gondot okoz a csapatnak 10-esként mint csatárként. másrészt, suarez messi elé tolása még oké, de neymar eddig úgy tűnik, hogy inkább előkészíteni szeret mint gólt rúgni. nem igazán értem, hogy mit csinálna messi előtt és suarez mellett.

 

szóval, én a négy védő-busquets/mascherano-rakitic/mascherano-iniesta sorra szavazok, arra pedig ötletem sincs, hogy a neymar-messi-suarez hármast hogyan lehetne hatékonyan együtt játszatni.