Törölt nick Creative Commons License 2014.07.27 0 0 11333

Köszönöm a kimeritö választ. Az a pálinkás dolog nekem is eszembe jutott, csak azt gondoltam azzal elrontom, meghát munkába menet elött nem igazán kéne innom alkoholt, de azért majd kiprobálom :)
A garázs nekem is célszerübbnek tünik. Az udvarunk télen nagyon huzatos és az udvaron helyeként méter magasra is felkupacolja a havat a szél. Másik probléma pont a folyékony ivó viz. Arrol nem beszélve, ugyan nem tudom télen tojnak-e de ha igen akkor szerintem pár perc alatt megfagy a tojás. Télen minusz 5 fok alatt, föképpen éjjel, még a kutyám se hagyom az udvaron pedig hosszú szörü udvaron tartott. kibirná csak sajnálom öt. A garázs megoldásnál másik gondom az egerek. Számitásba kell vennem hogy megcélozzák a garázst.  Maga a ház amerikai fa szerkezet. Egyszer már költözött be egér a falba,de szerencsére sikerült ki irtani. pontosabban rákényszeriteni ne lakjott ott. Nem volt mit ennie, és elég volt ahhoz odébb áljon.
A garázsban tartásnál még van egy elképzelésem ami nem tudom müködne-e.
A garázs az egész ház alatt van. Van egy helység a pincében ahol van egy ablak kb fej magasságban. Ez az ablaktol kb 1 méterre az udvar talaj szintje van ahol egy kisebb füves placc van. Arra gondoltam olyan ketrecet épitenék ahol egy kisebb alagút szerü folyóson, ezen az ablakon át kitudnának menni erre a füves placra épitett kifutóra. Ehhez a ketrecbe épitenem kéne valamilyen feljárót, mint például a tyúk ólaknál használt lépcsö szerü szerkezet. Ezt ugy kell elképzelni mintha két ketrec közt egy kb másfél méter hosszú kb 30x30 as átjáró lenne. Csak nem tudom a fürjek vannak-e annyira okosak erre rájöjenek, kint kapirgálhatnak, fürödhetnek, bent meg jó idö van nekik és biztonság. Télen meleg, nyáron hüvös. Mert oké hogy ez télre jó nekik,de akkor nyáron is itt lesznek a garázsban.  Ez a helység kb 3x3 méter alap területü, jelenleg laminált padló van ben. Üveg ajtó az udvar felé és egy kis buko ablak is van. Természetes fény jut be, maga a nap közvetlenül nem süt be.
Olyan helyet szeretnék nekik ami min a 4 évszakban megfelel és jól éreznék ott maguk. Egyenlőre csak pár db-ot, 20-30 db ot a tojás végett, de idövel szeretném öket böviteni a hús miatt. Ugyan már épitettem a voliert. Egy 2,5x1,4x1,4 es tyúkhálóval boritott volier aminek nincsen alja. Mozgathatóra terveztem, mindig odébb raknám a füves udvaron. De ez a volier nem téliesithetö. Nem akarom évszakonként költöztetni öket és ahhoz sem sok kedvem van télen derékig érő hóban kelljen kimenni hozzájuk. Ez tökéletes lenne a pincéböl ide tudnának kimenni az emlitett kis folyosón. Persze akkor nem raknám odébb hanem fixen ott állna.

Előzmény: japipapi (11332)