giornalista Creative Commons License 2014.07.27 0 0 83332

nyerni nyertünk, és persze fontos, hogy mindenki lehetőséget kapjon a meccseken.

 

de azért ez a második félidei felállás elég kemény volt. 

 

mindenképpen kell DC-t igazolni, De Vrij és Blind is jöhetnének, vagy De Vrij helyett Hummels, ha összejön. azért gondolnám a hollandokat, mert ha idehozza őket Van Gaal, nem véletlen teszi majd. ismeri őket, ők is ismerik a taktikát, nekik tanítani nem kellene ebből sokat.

 

tegnap erősen 4-2-3-1 volt ez Matával, de érdekes pl. hogy Rooney a saját térfélről, vagy annak közeléből adott neki gólpasszt, szóval hátralépnek azért a csatárok is. Welbeck nagyon homály volt, amikor a kapu torkából kipasszolta a labdát, a hajamat téptem. de rá azért szükség van.

 

Lingard, Zaha helyzete nagyon kényes, ha választani kell, én Lingardot marasztalnám, mert saját nevelés, de jó lenne, ha esetleg távoznak is, csak kölcsönbe mennének el. a 70. percig néztem a meccset, Kagawa semmit sem csinált, persze ő sem a posztján szerepelt.

 

ez a 3-4-1-2 egy elég defenzív, kontrás felállás, és neki, illetve Matának nagyon nehéz dolga lesz, hogy kiadja magából az erősségeit. bonyolítja a helyzetet, hogy kevés a gyors játékosunk: a vb-n Robben gyorsaságára támaszkodhattak a hollandok, de nálunk sem Rooney, sem Van Persie nem elég gyors. gyakorolni kell még az átmenetet és a támadásépítést, mert bár lőttünk három gólt az első félidőben, nagyon azért nem nyomtunk, ellenben a Roma sokszor került helyzetbe a védelem bénázásai miatt.

 

Shawtól sokat várok majd, hiszen védekezésben javulást hoz Evra után, ez biztos.

 

mindenképp szükség lesz még érkezőkre, olyanokra, akiknek fekszik ez a taktika. ez a keret 4-2-3-1-re lett "összerakva", persze arra sem jó, de egy Valencia, Mata, Januzaj - RVP négyes azért működgetett időnként. most pl. Januzaj szerepe is nagy kérdés, hiszen a széleken játszunk, marad a pálya közepe... Matával, Kagawával megküzdve.

 

most minden gond nélkül benne lennék abban, hogy cash + Kagawa a Dortmundnak.