Navigare necesse est Creative Commons License 2014.07.26 0 0 154054

Már kifejtettük ezt is párszor, de azért újra leírom, ha már megint ez a téma, hogy egy termék ára és minősége között nagyon ritkán van egyenes  összefüggés.

A Steinhart milyen olcsó, mondtátok, dea zt is Ti említettétek, hogy a tomkokat kínában csináltatja. AMi ettől nem felététlenül rossz - én nagyon elismerem a kínaiakat, miután többször is jártam náluk - , de akkor sem swiss made az agész. Rolex meg saját fémöntöde?! Bár az acéltokokat tudtommal ők is gyártatják, de azt biztosan hazán belül.

A másik tény, gyönyörű órái vannak a Certinának, és nincs ilyenem, de szívesen hordanám. Tehát a hétköznapi órák terén vett minősége lehet simán olyan, mint egy TAG-é, de itt jön szóba megint a már velejéig kivesézett presztíszykérdés. Abból pedig a TAG-nak több van. Jelentősen több. Miért? Mutassatok egy Certina tourbillont, in-house kronogárfot, olyan történelemmel bíró modelleket, mint egyes TAG-ok (Carrera, Monaco, első 1/100 s-os mechanikus kronográf, etc.), a DS azért nem volt akkora találmány, szögezzük le, mégsem egy Oyster tok. :)

 

Szóval a fentiekből eredő (utoljára említem, ne háborodjatok fel :) ) presztízs miatt tehetik meg egyes gyártók, hogy a más gyártókétól szinte semmiben sem különböző mezei modelljeiket is néha horribile dictu árcédulákkal látják el.

Megéri-e? Mindenki döntse el maga. Ezért van a piacon annyi szereplő. És elbírja. Nem lesz itt semmiféle ébredés és összeomlás. Így működik a világ. Szerintem ez így van rendjén.