nedori Creative Commons License 2014.07.26 0 0 17794

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza, amit nagyon sajnálok, mert két hét szuper nyaraláson vagyunk túl. 

Gondoltam leírok pár dolgot, hátha hasznos lehet. 

Én a Booking.com-on keresztül foglaltam a szállásunk, Faliraki főutcáján, a Hotel Rea-ban laktunk. Ez egy alap kis hotel, de kiváló. Mind az elhelyezkedését, mind az ár-érték arányát tekintve kiváló volt. A jamaica bár felett van, a bár zajából semmi se hallatszik. A tulajdonosok pedig rettentő kedvesek, segítőkészek. 

Lindosba, Rodoszvárosba busszal mentünk, az Anthony Quinn öbölbe is van busz, legalábbis a menetrend szerint, ténylegesen azonban nem jött. Oda taxival mentünk, ez 6 euróba kerül, vissza gyalog sétáltunk, ekkor már nem volt kibírhatatlan meleg. 

Napernyőt nem érdemes venni, én vettem, de megbántam, mert az erős szél felborítja. Szóval ezt nem nagyon lehet megspórolni. (Kamirosnál ingyenes a napágy, de itt meg a hullámok óriásiak, így csak megállni, egyet mártózni alkalmas)

Faliraki főútján az AB Foodmarketben minden van, nem érdemes a Rodoszvároshoz közeli nagy boltokra gyúrni, nem olcsóbbak és nem nagyobb a választékuk, legalábbis azzal kapcsolatban, ami egy nyaralónak kell.

Három napra béreltünk kocsit, egy teljesen új VW Polo dieselt kaptam, ezzel bejártuk a szigetet. 450 km-t vezettem a három nap alatt, szóval aki ennyi időre bérel kocsit, ne tankolja tele az autót, mert felesleges. A kocsiért amúgy 130 eurót fizettem.

Szúnyogokra készülni kell, elég sok van belőlük, én vittem bőrre fújható szúnyogirtót, de az nem elég, kinn vettem egy konnektorba dughatót 3,80-ért.

Ha még esetleg van valami kérdés, szívesen válaszolok.