vizes10 Creative Commons License 2014.07.25 0 0 219316

Szia!

Nekem is van/volt térdproblémám. Tavaly egy tavaszi jókora tekerés után jött elő. Bedagadt, és feszített. Javaslom, hogy kérj a háziorvostól térd uh és röntgen beutalót. ezzel ki lehet zárni a kopást, és az olyan problémát, mint pl. az enyém. Nekem egy Baker Cysta volt/van  a bal térdemben. A cysta azért "lett", mert kezdődő kopások vannak, és túl sok folyadék keletkezett, ami a szalagok között a kisebb ellenállás felé kinyomult. Azaz hátrafelé.

A reumatológus - akihez 2 hónap múlva jutottam el - írt kétféle kenőcsöt, egy éjszakait, és egy nappalit. A nappali csodákra képes, ha kell megvannak az összetevői, és a háziorvos is felírhatja. Sokféle gyógynövény, gyulladáscsökkentő, és hűsítő anyagok vannak benne.

Azt a javaslatot kaptam, finoman pörgetve tekerjek, ne terheljem túl a térdem. 

Most ott tartok, hogy aránylag sokat tekerek, néha előjön, de ha óvatosan mozgatom kimondottan jót tesz neki. (hetente 2-3x megyek Érdről Pestre dolgozni kerékpárral 60-70 km oda vissza +a hétvégék)

Ha pl. érzem, hogy elkezd egy kicsit feszíteni, akkor tekeréssel ki tudom mozgatni.

Nagyon hasznos, ha tényleg van probléma, és nem csak egy húzódásról van szó, hogy különböző térd szalagokat erősítő tornákat betanítson egy gyógytornász. Hiába tekersz sokat meglepő, milyen helyeken vannak még izmaink :-)

Remélem nem voltam hosszú, és tudtam segíteni.

Üdv:

Vizes

Előzmény: Frajti (219250)