canonfan Creative Commons License 2014.07.25 0 0 38823

Nem szándékom újraéleszetni a vitát, de egyetértek Alfa Hold véleményével, én is hasonlóan látom.

 

Nem szeretnék állást foglalni egyik oldalon sem, mert nekem csak egy 860 MG-m van Morából és eddig csak ritkán tudtam normálisan használni.

Én is meg vagyok elégedve vele, kivéve a tokjával, amivel majd kezdenem kell valamit mert már kikopott és szinte nem is tartja már a kést. :(

 

Viszont szerintem ez a markolattüske para túl van lihegve a Moránál, mert bár nem lehetelen hogy kifordul, mert én is láttam még régebben (sajnos azóta már nem láttam fent azt a videót) ahol elérték a 860 Clippernél hogy kiforduljon, de egyrészt nagyon sokat kapott addíg, magyarán szétbarmolták, másrészt az még a régebbi mora amiben még a kisebb tüske van, és így is elég sok vandalizmus  kellett hozzá hogy eltörjön, szóval sokkal többet kapott mint ami ésszerű használattal előidézhető. Az újabbakban meg szinte végig ér már a tüske.

 

A másik dolog hogy szerintem a Mora meg nem is vastag fák kivágására, és feszegetésre van kitalálva.

Ezzel nem kicsinyíteni akarom a Morát csak szerintem a Mora nem abba a túlélési irányzatba illik bele, ahol egy késsel fát vágok, cölöpöket verek le, és ugyanazzal eszem is.

Hanem a másik irányba, amikor van egy ügyes, finom munkára is jó vékonypengés késed (Mora), és fa kivágásra, komolyabb feszegetésre, karók leütésére egy kisfejszéd a Mora mellé, estleg étkezésre egy folder még.

Szóval szerintem ezért is felesleges ezen aggódni, mert abba a túlélési irányzatba, amibe szerintem a Mora beleillik úgyis ott van mellette komolyabb, erősebb igénybevételt igénylő munkákra a fejsze.

Azon kívül meg a többi dologra tökéletes a Mora.

 

Bár nem vagyok nagy túlélő, csak elméletileg érdeklődtem eddig a túlélés iránt, szóval ha butaságot állítottam, nyugodtan javítsatok ki, így én is tanulok. :)

Előzmény: Alfa Hold (38794)