Törölt nick Creative Commons License 2014.07.25 0 0 38814

Az Opinelnek is meglehet a maga helye és szerepe. Tüzelőt nem hasogatnék vele, söröskupakot sem szisszentenék fel a hegyével, de étkezésre például egy Effilé oliva markolattal nagyon is megfelelő lehet. Rendkívül vékony és keskeny a pengéje, ezért mindenféle ételt jól lehet faragni vele (na jó, ananászt sem bontanék vele), a rozsdamentes penge miatt jól tűri a savas és cukros ételeket is (nem csak szalonnázni jó), az oliva pedig elég sűrű és tömör ahhoz, hogy ne duzzadjon fel, ha tisztításkor kap egy kis vizet. Létezik hozzá övtok is, ami biztonságosan rögzül az övön, és a bicska is belezárható.  Ha a súly a probléma (utazásnál, túrázásnál, hegymászásnál minden gramm számíthat), akkor a legkönnyebb, kerek hegyű Opinel az a szerszám, amivel el is lehet vágni a zsemlét, és bele is lehet kenni vele a krémet. 

Előzmény: prs (38754)