moonwalkr Creative Commons License 2014.07.24 0 0 26400

Szia!

 

A malák gép(ek?) katasztrófája előtt valószínűleg igen keveseknek fordult meg a fejében, hogy lelőhetik alóla a gépet és baj lehet, de általában most is el lehet mondani, hogy nem sok esély van a dolog megismértlődésére.

 

Konkrétabban: Gázától kb. 500 km-rel, Izrael legészakibb pontjától is legalább 200 km-rel északabbra húzódik a légifolyosó, ahol a Turkish Maldivra repül, nem fogtok eltévedt palesztin légvédelmi rakétával találkozni. Az Isztambul-Malé járat útvonalát megnézheted egyébként a Flightradar24 oldal linkjén.

Gondolkodtam rajta, hogy ideírjam-e, de a teljességhez hozzátartozik, hogy viszont Szíria felett elrepül a gép (sőt Irak felett is) és például azért is bírálták néhányan a Malaysiant, mivel Szíriát is elkerülik a légitársaságok az ottani polgárháború fenyegetése miatt, ők viszont azt a régiót sem tekintik veszélyesnek, ahogy Ukrajnát sem. A józanabbak viszont rögtön hozzáteszik, hogy a szír lázadóknak nincs légvédelmi rakétájuk és nem is áll mögöttük senki, aki adna nekik.

 

Szóval ebben a mai béna világban biztosra senki sem mehet (hülye pilóta, hülye szabadságharcos, hülye repülőgépkarbantartó, vagy akár hülye madár mindig akad), de igen alacsony oddsokkal fogadnák meg a fogadóirodák, hogy valakit egy Isztambul-Malé járaton érjen baj.

Előzmény: bambibetty (26399)