hevezoli64 Creative Commons License 2014.07.23 0 0 101857

Vidékünkön a szőlőtermesztés a divat, nekünk is volt sok 800 négyszögöles terület, volt, hogy leadtuk a termést, volt, hogy borként próbáltuk értékesíteni. A 80'-as évek elején ez biznisz volt, szüleim mindennapi megélhetését segítette. A 90'-es évekre egyre nagyobb költségek és egyre kisebb haszon lett a sok munka mellett. Édesapám a betegsége miatt is felszámolta az ültetvényeket, én is eladtam az enyémeimet. Hogy föld nélkül ne maradjunk, vettek egy kis kertet (1600 nm), ahol gyümölcsfák is voltak, ezeknek az ápolása rám maradt, köztük a 7 db szilvafáé, melyek akkor semmit nem teremtek. Bő 10 éves munkával már 60 db fám és saját pincém van, kb. 30 fa kicsi,2-3 éves, sok szilva, sárgabarack, 5 birs, cseresznyék stb.

Én a bor sosem szerettem, sör nyáron iszok, társaságban. A társaságba már akkor vittem a saját pálinkámat, amikor még mindenki unicumot meg viszkit ivott. és mára utolért a divat.

Gyümölcsöt adok is el, meg tervezem a jövőben is. A fa fajtáim a helyi félvad fajták és a próbaképpen ültetett nemes fajták közül azok, amelyek nálam beváltak. Egy általam dugványozott birs és egy ismerőstől kérincsélt birs fácskát ültetek még, meg 2 db idared jellegű almát.

A befőtteket és lekvárokat nagyon szeretjük ,családunkban több háztartásnak segítek, illetve fogok, ha a fajta bővítések bejönnek.

anyám gyerekkoromban főzött gáztűzhelyen 5 literes kuktában a zöldségestől elhozott "leselejtezett" gyümölcsből vegyest, akkor ragadt rám az érdeklődés.

Hát ennyi.

Előzmény: vasbicikli (101851)