a14789 Creative Commons License 2014.07.22 0 0 8022

Kedves Zsolt

 

Köszönöm a véleményt.

 

1. Nem várok titokra, mert azt már magam létrehoztam.

 

2. Ha felteszel egy rajzot ami a kályhád építésére vonatkozik akkor látható milyenek a műszaki paraméterek is, kiszámítható, megismerhető. Mivel ezek a típusok nem védettek, nem okozhat gondot. De nem szokták feltenni. ez itt a baj.

Ha védet akkor teljesen rendben van a titkolózás, de a szabadalom akkor is tartalmazza az elveket, tehát azok is megismerhetőek. Csak a védelem megszerzése előtt titkos.

 

A fizikai építésed látványától nem vagyok előrébb abban amit csinálok, az én kályhám már (átépítve) más szerkezetű, más anyagokkal stb. De biztos hasznos tapasztalat lenne megnézni.

 

3. A MACSOI rendben van, felvettem a kapcsolatot valakivel, oktatási ügyben. Majd meglátjuk. A funkciói nem teljesek, maradjunk ennyiben.

 

4. Az 5. pontban írtakkal műszaki szempontból nem lehet egyetérteni mert ellentétes a nemzetközi joggal is. Olyan szerkezetek amelyek kapcsolatban vannak emberekkel és a környezettel nem vonhatják ki magukat a szabályozások alól ezer okból.

 

Ha valaki művész akkor tág lehetőség van az alkotásra a műszaki tartalmon kívül is, pld. design, anyaghasználat, minta oltalom is esik amit csinál. Kapcsolatban vagyok formatervezőkkel, majd alkotnak szép dolgokat ha van kedvük.

 

Természetesen sokkal kényelmesebb szabályozatlan környezetben csinálni valamit, és ez még sokáig így lesz Közép Európában. A jogi állapotok itt balkániak, és az roppant szórakoztató tud lenni.

 

Csak történet: a faluban van egy fickó aki kéményeket épít fusiban, és természetesen szépeket kívülről, de a habarcs amit használ nem hőálló, és persze 4 téglás akkor is ha kazán van alatta (azt gyorsabb megépíteni és olcsóbb nála, ezért ezt választják, a huzathoz nem ért semmit, műszere sincs, a kémény olyan magas amilyen az állvány kb. vagy ameddig van kedve építeni). A kéményseprő meg nem szól semmit, mert - csak :). Kit érdekelnek a szabályozók?

Ha szétmegy újraépíti, mert ez az üzlet lényege. Saválló cső minek?

Előzmény: Törölt nick (8021)