Sziasztok!
Ezen a fórumon a 12508-as hozzászóláson be lett linkelve egy letöltés vm15_bp-nyiregy_msts_route.exe pályára, amit ha felrakok akkor tele van hibával az MSTS.
Kérdésem mi szükséges a hibamentes működéséhez??
Természetesen már 1 hete legalább ezt keresem és nem találtam semmit ill. nagyon sok a buktató ezért szeretném a szakikat megkérdezni, hogy ne ezzel töltsem az egész napjaimat, hogy végre működésre is bírhassam a játékot.
Másik alap problémám, azon felül hogy mindent megpróbáltam már jó párszor telepíteni teljesen alapról se jutottam eredményre, hogy az asztalra elkészített MSTS ikon a lucher-t indítja amit persze átírtam train.exe-re és a ram-ot is beállítottam az alap -mem:512 javasolt méretre a program szabályos kilépése során mindig marad egy 'Train Simulator' fejlécen található fekete ablak és ez mind addig úgy marad míg le nem állítom a TASK-ot az XP-ben a szokásos feladat ütemezővel! Olvastam olyat is hogy ez azért van mert nincs C: meghajtóm ami tényleg így van mivel nálam a rendszer meghajtó neve H: !
Természetesen az MSTS a DT-al lett telepítve és ezzel is próbáltam emulálni egy C: meghajtót, de ez sem vezetett eredményre!
A teljes rendszer újra telepítést most hanyagolnám ha lehet. Még persze egy Pendrive -os C:-re átnevezős trükköt megprobálok és jelzek ha az okés!
A telepítési sorrendem:
- TS felrakása az alábbi elérési útvonalra O:ProgramsTrain Simulator (FULL-osan ill. csak egy feladattal(activity)!)
- Majd ezen link alapján mindent felraktam.
- És végül feltelepítettem a fenti pályát hiba mentesen. (A telepítő nem jelzett hibát!)
Ezt követően elindítom a programot és szépen látom is a bal felső listában ROUTES, hogy ott van egy Europe3 pálya, aminél a jobb oldali részen az Activities modulban a Proba1-8 ig található. Itt már mindegy, hogy melyiket választom egyikre se indul el a program. A válasz általában egy hibaüzenet --> Train world initialization failed. Ha ezt le OK-zom, akkor vissza tudok térni a programba. Itt gondolom még jó pár dolog hiányzik amit sajnos NFO hiányában nem tudok kideríteni, hogy mi az, ami kell a programnak (pályának). Tehát ebben kérném a segítséget, hogy mi legyen a következő lépés. Természetesen a vm15 oldalán is jártam és ott nem találtam meg ezt a file-t, de letölteni még le lehet .)
Természetesen az Acthu.rar és a Consist-ja is meg van ami majd 607MB-ot tesz ki, ezt is kicsomagoltam és bármelyik MSTS alap telepített pályán kiválasztható és működik! Illetve az Alföld összes verziója is meg van 6.0-tól 6.4-ig, de ez igen tetemes mennyiséget tesz ki, ezért nem akartam tele szemetelni az Train Simulator mappáját.
Mint látható nem 1x próbálkozom vele és mindenféle oldalon 2 nyelven is próbálom megtalálni a megoldást, de nem igazán jön össze! :(
A sok hozzászólás között találtam egy OpenRails-t is amiből ezt Open Rails X2354 2014-07-19 23-50-33.zip szedtem le és elindítottam a Menu.exe-t, aminél található a jobb felső részen egy Tesztelés gomb! Itt egyből látszik, hogy a Europe3 <Betöltési hiba:Proba1> --> üzenet!
Természetesen az összeset végig teszteltem és ezek nem töltődnek be az összes tőbbi gyári viszont hiba mentesen megy ahogy kell!
Még egy utolsó mondat, hogy a Jászkisér-Nagybereg.exe-t is felraktam és az se indul el bármelyik szolgálatot (Activities-t) választom is a 2 közül!
Közben kipróbáltam az OR-ben a Jászkisér-Nagybereg pályát és hibára futott a program, ami készített egy OpenRailsLog.txt-t.
Ebben az alábbi hibákat találta a program és hátha vki észreveszi mi lehet a gondja a programnak!
Mode = activity
Activity = O:ProgramsTrain SimulatorROUTESjaszk-nagyb_3ACTIVITIES 1 Bemutato NB-PM-JK gyorsvonat.act
--------------------------------------------------------------------------------
Loading TRK TDB SIGCFG
Warning: Skipped duplicate SignalAspect CLEAR_1 in O:ProgramsTrain SimulatorROUTESjaszk-nagyb_3sigcfg.dat:line 2542
Warning: Skipped duplicate SignalAspect CLEAR_1 in O:ProgramsTrain SimulatorROUTESjaszk-nagyb_3sigcfg.dat:line 2597
Warning: Skipped duplicate SignalAspect CLEAR_1 in O:ProgramsTrain SimulatorROUTESjaszk-nagyb_3sigcfg.dat:line 5238
DAT ACT RDB CARSPAWN SIGSCR sssssssssssssssssssssWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW
Warning: Skipped track section 39865 not in global or dynamic TSECTION.DAT
Error: System.IO.InvalidDataException: Track node could not be found in the track database.
at ORTS.Traveller..ctor(TSectionDatFile tSectionDat, TrackNode[] trackNodes, TrackNode startTrackNode, Int32 tileX, Int32 tileZ, Single x, Single z) in c:UsersJamesDocumentsCodingJenkinsworkspaceOpen RailsSourceRunActivitySimulatorTraveller.cs:line 280
Segítségeteket előre is köszönöm egy kezdő régóta szeretne vonatozni kolléga .)