Navigare necesse est Creative Commons License 2014.07.21 0 0 153843

Ízlések és pofonos. Azért, mert valaki ízlése eltér a miénktől, még lehet helyes, jó, kifinomult. És Ricsikének bizony van egy elég jó klasszikus ízlése - legalábbis az órák terén bizonyosan, ahogy az kiderült a számára tetsző modellekből.

A Rolex Cellini is tetszik neki, mint elegáns klasszikus. Egy GMT Master II azért elsősorban mégiscsak sportmodell (ettől még én  is ékszerként tekintek rá presztízséből adódóan), még ha oly elfogadott is napjainkban öltönnyel - talán még nálam is belefér, de CSAK nappal, semmi esetre nem esti alkalmi viseletként - isten bocsá' black tie-jal viselni - noha ez utóbbi azért szerintem szentségtörtés, de legalábbis erős stílusficam. És ne jöjjön senki Bond-dal, meg Hollywooddal, az nem a valós világ.

Még egyszer, most nem a saját álláspontom írom le, mivel szeretnék REolex sport modellt, nagyon  is, nekem tetszik, de egyelőre nincs. Ettől elfogadom azt, ha valakinek ez a sítlus illetve formaterv nem tetszik, és szó sincs itt savanyú a szőlő (vagy szöllő régiesen) effektusról.

Nekem személy szerint a Panerai órák nem tetszenek, olyannyira nem, ha ingyen adnák akkor sem kellene - maximum becserélném egy Rolexre vagy JLC-re vagy Vacheronra (nah persze, egy alap VC-hez is meglehetősen sok Luminor kellene...), amiket százszor közelebb érzek magamhoz.