Nimrod85 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 2320

Azért én cáfolnám azt az örök klasszikus mondást. :)

 

Abban viszont egyetértek, hogy aki Norvégiát célozná meg, annak amolyan áthidaló köztes tervként Angliába kellene mennie először. Egyre több magyar van itt, szinte már nem is kihívás az ittlét, mégis harmadannyi kezdődőkével nekivághatsz az útnak.

Persze Londont el lehet felejteni, inkább koncentráljon az ember a déli partszakaszra.

 

Én 2010. év eleje óta élek UK-ben, és ahhoz képest hogy annak idején kölcsönnel vágtam neki a nagy útnak (miután átvert a közvetítő, és egyéb kalandos éhezős 4 hónapig túlélős történet után), a próbatételt követően anyagilag és emberileg is sokat fejlődtem.

 

Sok ember viszont alaposan bele tud kényelmesedni a pillanatnyi jólétbe, és csak akkor szánja rá magát a változtatásra (jelen esetben legyen Norvégia), amikor már teljesen padlón van.

Nekem 4 éve ugyanaz a munkahelyem egy multicégnél, és a minimálbértől is jóval többet keresek, tehát már nyugodtan hátradőlhetnék. :)

 

Mondjuk 2011-től 1 szerződéses pozíciót sem hirdettek meg a cégnél, még mindig ügynökségtől vagyok, de ez nem változtat azon a tényen hogy elvileg nem lenne okom Angliából elmenni. Mégis megteszem, hogy a kényelmes mindennapi életet és az általam ide kihozott barátaimat is hátrahagyva északnak menjek, és újfent szembenézzek egy új, idegen országba való beilleszkedés és munkakeresés fáradalmaival, buktatóival.

 

Nem az anyagi jólét miatt, ami jelenleg is megvan (nem mosogatóként dolgozom, de még ők is nyugodt színvonalat tudnak maguknak biztosítani), hanem a hosszabb távú perspektíva, és a számomra akár életem végéig is összeegyeztethető társadalmi és gazdasági berendezkedés miatt.

 

Persze előtte még a brit állampolgárság megszerzése a célom, így legkorábban csak 2-2,5 év múlva kivitelezhető Norvégia. Így bőven van időm gyakorolni a norvég nyelvet, 1-2 hiányszakmát elvégezni és még több pénzt gyűjteni, amennyivel akár rögtön vállalkozásba is kezdhetnék. Hivatalos ügyek mellett az autóvásárlás az egyik prioritás, ezzel szintén megnövelve az álláskeresési esélyeimet.

 

Igaz ehhez tényleg akkora tőke kell, amit magyarországi fizuból lehetetlen összespórolni, de ha az ember nem akar mindent azonnal, hanem a mohóságát és türelmetlenségét félretéve beiktat egy Angliát, úgy már működhet a dolog. Félúton pedig az általad említett "senki"-k úgyis kiszóródnak. :)

Előzmény: HMES (2319)