skoumi Creative Commons License 2014.07.19 0 0 13575

Prága esetében kétlem, hogy mikrofilmről lennének a színes képek.

Nem tudok róla, hogy a cseheknél lettek volna mikrofilmek - én Olmützben anno az anyakönyveket kaptam kézbe kutatásra, nem voltak mikrofilmezve.

Tudtommal a mormonok is Litoměřice anyagaival kezdték a felvételezést, s lehet, már nem is mikrofilmre - de lehet, hogy tévedek e téren.

 

Brünn esetében valami történt az elmúlt években, mert kezdetben a minőség (felbontás) sokkal jobb volt. Most egy rakat f..s - ha egy apróbba bele akarok nagyítani, szétesik. Mint az MNL képei...

 

Elképzelhetőnek tartom, hogy tárhelyhiány van, amit anyagi okok miatt nem tudnak orvosolni. Lehet, elfogyott a Zunyiós Pénz, amit a projektre kaptak, s saját forrásból nincs keret további TB-okkal bővíteni a rendszert. De ez megint csak feltételezés részemről.

 

canonfan: Az MNL-ben található monitorok nem 24"-osak. Inkább hagyjuk... Az e-Levéltár projekt (3 Mrd Ft uniós támogatással) keretében egyébként méregdrágán (piaci ár fölött - közbeszerzés) vásárolt, rosszul specifikált (vagy éppenhogy a 'saját célra' jól specifikált) PC-k-nek csak egy részét rakták ki a kutatóknak. Egy részéből pedig lecserélték a saját irodai gépeiket/monitorjaikat, így nem is tudom, hogy hány, 17 vagy 19 collos monitorokat is volt merszük kirakni... Hadd ne mondjam, mekkora élmény ezeken nézegetni a képeket...

Előzmény: canonfan_448 (13574)