Paco155 Creative Commons License 2014.07.18 0 0 74700

Nem tudom honnan vetted ezt a cikkeet de egy csomó baromságot tartalmaz. :P 

 

Nekem van "normál" pisztolyom is  (3-4 bar),  RP is (Reduced Pressure 2-3 bar), HVLP is (High Volume Low Pressure 1-2 bar nem 0,7-1!), ez utóbbi kettő miniben is, és talán be fogok szerezni egy LVLP-t is (Low Volume Low Pressure  1-2 bar).

 

Ez utóbbit mondhatjuk talán legfejlettebbnek de ez sem igaz, mert az hogy melyik a legjobb az a kifújt anyagtól függ. Pl vastag bútoripari festékre sosem lesz jó az LVLP és a HVLP is necces, arra az RP a megfelelő. Meg aztán egy HVLP-vel vagy  LVLP-vel megnézném ahogy 2,5-ös düznivel fújsz. :D

Egy alvázvédőről meg már nem is beszélek, mert ahhoz meg egészen más pisztoly kell. Ha szétnézel egy nagyobb pisztolygyártó oldalán pl http://www.auarita.com/  akkor látható, hogy minden alkalmazás és festékfajtára csinálnak pisztolyt amelyeknek nem az egyetlen jellemzője a tápnyomás.  

 

Az alsó kép első két fele meg nem a pisztoly levegőnyomását mutatja, hanem a melléklevegőét amivel az ovalitást csinálod a normál körfúvókából. Semmi köze a tápnyomáshoz hacsak nem annyi, hogy ha az kevés akkor sosem tudod laposra kihozni.

Előzmény: Törölt nick (74699)