Paco155 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 74670

Hú, de szép hosszú, élvezetes vitának nézünk elébe :))

 

Nos, a redundancia fogalma, a melegtartalék fogalma és a hidegtartalék fogalma is más, te most a hidegtartalékról beszélsz. (Illetve már nem is nem tudom melyikről, mert az első mondatod az a hidegtartalék, a közepe a RAID eszközről az mondjuk éppen a redundancia. :P Bár nem tudom, mondjuk hogyan fúrsz redundánsan egy lyukat, két gépbe van egyszerre befogva a fúró?  :D ) De a többi a hidegtartalékról szól.

És az én véleményem szerint nem azért vesz ipari gépet az iparos mert az örökké fog tartani, hanem mert az életideje alatt megtermeli a belefektetett plusz költséget pl abban, hogy nem kell  hetente időt áldoznia arra hogy elmenjen venni egy hidegtartalékot. És nem a gép lesz örökéletű hanem csak annál mindenképp sokkal tovább bírja mint amennyi idő alatt visszatermeli az árkülönbséget a barkácshoz képest.

Az iparosnak is van választása, hogy mindenhova két gépkészletet vigyen mindenből, mert nem tudni melyik mikor hal bele a munkába, vagy egyszerűen tudja, hogy egy-egy adott eszköze már kiszolgálta az idejét és csak azokat cseréli, vagy ne adj isten még használja de abból (és csak abból) már megvette a következőt.

Előzmény: Tie (74667)