Kenyai magyarok Creative Commons License 2014.07.17 0 0 4858

Sziasztok,

 

Mi itt Kenyában élünk és másképp érezzük és látjuk a jelenlegi helyzetet. Napról napra több a turista. Diani Beach éli a mindennapi életét. Valóban történtek események melyek aggódalomra adhatnak okot. Az itteniek meggyöződése hogy a szomáliai fegyveresek okozzák! Kenya minden erejével küzd ellenük, s érezhetően szoritjàk őket észak felé. De ezek az akciók tőlünk Dianitól több száz kilométerre zajlanak s zajlottak. Korábban voltak Mombasa városában is események. Mint mindenhol itt is be kell tartani bizonyos szabályokat.  Mombasában az utcán nem szerencsés arany ékszerekkel sétálni a nagy női táskákat a szállodában kell hagyni,hogy ne hívjuk fel magunkra a figyelmet.

 A sajtó jobban figyeli most Kenyát s nagy publicitást ad minden eseménynek. Viszonylag kevesebbet hallottunk a londoni reptér ellen készült terror támadásról, melyet szinte az utolsó időszakban füleltek le. Egyiptomban szinte mindennaposak a turisták elleni rablótámadások. 

Elkezdődőtt a nagy állatvándorlás melyre óriási tömegben érkeznek a turisták. Augusztusra és szeptemberre nehezen tudunk helyeket biztosítani ,mert a campingek lodge-ok tele vannak. Hetente több géppel érkeznek a német turisták és idén indult először közvetlen járat Kenya és Kina között. Kenyának létérdeke a turizmus s ennek érdekében mindent elkövet. Gondoljunk bele hogy Afrika és a szafari hallatán automatikusan Kenya jut az eszünkbe.. Talán nem véletlenül...,,

 

a Kenyai Magyarok & Jambo Rafiki Travel Services 

Előzmény: slowdance (4857)