Sraffter Creative Commons License 2014.07.16 0 0 101396

Sziasztok!

 

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.

 

A mai nap szépen beindult a spontán erjedés, de biztos ami biztos, beletettem az élesztőt. Éjszaka azért majd kimegyek és rá fogok nézni, hogy mit művel vele. :)

 

A következő hordókat akkor már a keverőszáras megoldással fogom csinálni. Holnap veszek még egy hordót, így jobban szét fogom tudni osztani. A mostaniban tényleg kicsit sok került.

 

Akkor a következőkbe azonnal megy a pektinbontó és az élesztő is majd. A mag kiszedése/ benne hagyása nyitott dolog még. Amikor befejeződött az erjedés, akkor a sűrű rész préselése szőlőprésen jó megoldás lenne? Csinálta így már valamelyikőtök? A sűrű, rész kell a főzéshez, vagy csak a lé?

 

Miután a meggy már nagyon édes, ezért nem tervezek plussz cukrot beletenni. Bízom benne, hogy ez a minőséget fogja javítani.

 

A fokolóra akkor nem költök, a gyufás módszert ki fogom próbálni.