Törölt nick Creative Commons License 2014.07.15 0 0 126084

Szia Lackó!

Idén csak egy napot voltunk a Rab szigeten, máshol volt a szállásunk, de pár dologra talán tudok válaszolni.
Azzal hogy a Jablanaci komptól Loparig autózol gyakorlatilag keresztülmész az egész szigeten, nem nagy sziget a Rab, de nagyon szép, nekünk legalább is nagyon tetszett mindig.
Kirándulás céljából a Rab város az első számú célpont, gyönyörű az óvárosa a várral és a templomokkal. Parkolni kicsit nehéz a városban, vagy a közelében, és nem is olcsó, valami 9 kuna/óra rémlik, papírpénzt is elfogad az automata.
A város felé, az út mellett van egy nagyobb bevásárlóközpont, azt hiszem Konzum.

Loparból ha van időd és pénzed akkor én mindenképpen javasolnék egy kompos (akár autó nélkül, gyalog is!) kirándulást Baskába, a Krk szigetre, egy szép élmény lenne az is. Lopar-Baska komp is közlekedik menetrendszerint, akár a hazautat is lehet erre tervezni.

Loparban az élet a San Marino kemping környékén zajlik igazán, tele van magyarokkal.

a strand 

Fenti képek: úszunk a sziget felé, a tengerfenék mindenhol ilyen homokos

A strandon vannak magyar kiírások ("csapolt sör" például) két helyen ettünk mindkettőnél volt magyar szöveg az étlapokon.
Az árak leves 20-25 kuna, kalamári 50 kuna, beefsteak 90-100 kuna, mini fánk 15, fagyi 6, főtt kukorica 10, átlagosan egy főétel 40-70 kuna, sör 10-15, változó.
Strand melletti fizetős, füves parkoló 25 kuna/nap.
Pénzt szerintem nem érdemes a szigeten váltani, még a szárazföldön, Crikvenicán is jobban váltották az eurót vagy a forintot mint Loparban (akarták)
Loparban 100 eur= 715 kuna, Crikvenicán ugyanez a 740-752 volt.
100 huf 2.12 kuna volt Loparban, Crikvenicán pedig 2.26-2.41

A komp a szigetre 132 kuna volt egy autó, két felnőtt egy gyerek részére. Ha jól számoltam van összesen 6 nagy kompjuk, ebből hétközben csak kettő ment, gondolom hétvégén turnusváltáskor bevetik mindet.
Összességében a kompközlekedés jó volt, az oda vezető utakat is megcsinálták a pár évvel ezelőtti állapotokhoz képest.

Lopar nagyon jó választás szerintem, a kikapcsolódáshoz, strandoláshoz minden adott, a kajázók, sörözők, bárok mind a strand mentén sorakoznak, a víz jó meleg, köszönhetően annak hogy valószínűtlenül sekély, valószínűtlenül hosszan.

Hirtelen ennyi jut eszembe.

Előzmény: lackó0111 (126064)