hul Creative Commons License 2014.07.13 0 0 125949

A németek hozzászoktak a korlátozás nélküli tempóhoz, bár náluk sem mindenhol lehet. Otthon betartják a sebességkorlátozást, az ország teli van kamerával és egyébként is ők fegyelmezett német állampolgárok. 

A másik, hogy kiváló az autóparkjuk...

 

Ez Németországon kívül  úgy mutatkozik meg, hogy mondjuk a horváto.i pályán simán tartja a 180-at, tehát ezért írtam a tükör használatát:-) 

A horvát pedig, ha jó az autója nagyon tolja és nem érdekli más. Seggedbe jön, akár jobbról is előz, ha bennfelejted magad a belsőben (nem vagy elég gyors, hogy kisorolj:-)

 

De kíválóan lehet haladni, nem azért mondom, mert hogy veszélyben az életed. 

 

Amin én magam szoktam elképedni, az éjszakában (többnyire éjjel megyünk) a kóválygó lengyel-cseh-szlovák autókon. Látni, nem tartja a sávot, baromi fáradt lehet. Többször mennek többen egymás mögött, jó figyelni ezekre. 

Azt ajánlom, meg kell állni időről időre, kis séta, termosz, pisi, levegő, ha gyerkőc, azért is. Főképp, ha nem vagytok sokat hajtó, igazán gyakorlott vezetők. (Persze nem 50 km-enként:-)

 

A horvát zsarukat alig látni, nem izélgetnek lépten nyomon. Azt láttam, ha rászállnak egy cestarina lassítóra, akkor mindenki fizet. De miért is rohannál ott, úgyis meg kell állnod az útdíjat kifizetni. 

Előzmény: Pistike18 (125946)