Kassai Emi Creative Commons License 2014.07.13 0 0 5290

Sziasztok!

Pár napja jöttem haza Baliról, 3 hetet töltöttem kint és mondhatom, hogy életem nyaralása volt! Csodás tájak, nagyon kedves emberek és egy fantasztikus Béla (Timeman)!  Bélát még az elutazásom előtt találtam itt a fórumon. Aki nem csak abban volt a segítségemre, hogy a legtökéletesebb szállást megtaláljam és 1-2 infot adott volna. Béla egy 2 lábon járó lexikon és google kereső is egyben. Mindent tud Bali történelméről,  vallásáról és a helyi szokásokról. Ez jelentősen megkönnyítette a kint tartózkodásomat, mert már pár nap múlva sokkal otthonosabban mozogtam, mint ha ezek nélkül az infok nélkül vágtam volna neki Balinak. Megmosolyogtató volt, hogy így sikerült eljutnom olyan helyekre is, amiről még a helyi emberek sem nagyon hallottak :)

A túra vezetés teljesen egyedi, attól függ, hogy ki-mit szeretne. Helyi nevezetességeket megnézni, aktív pihenésben részesülni vagy éppen kézműves dolgokat vásárolni. Apropó vásárlás! Béla nagyon otthon van a helyi árakban és ismeri azokat a helyeket, ahol töredékéért tudsz vásárolni, mint az előzően gondoltad volna.

A helyiek többnyire beszélnek angolul és mindenki nagyon szívélyes és segítőkész. Az időjárás végig pazar volt, egy délutánon volt picit borúsabb az idő. Az ételekkel semmilyen problémám nem volt, nem történt gyomorrontás vagy bármi hasonló.

Én főleg Ubud, Seminyak, Kuta, Nusa Dua és Jimbaran helyszíneket ajánlom. De tulajdonképpen az egész szigetnek olyan hihetetlen varázsa van, hogy teljesen mindegy, hogy a hegyekben vagy az óceán parton tartózkodik az ember, mindenhol fantasztikusan érzi magát.

Ha bárkinek bármilyen kérdése felmerül, szívesen válaszolok, hiszen én is a fórumnak köszönhetem a csodás nyaralást: kassaiemi1@gmail. com  

Bélát (Timeman) pedig itt a fórumon megtaláljátok!

Üdv,

Emi