pom-pom77 Creative Commons License 2014.07.12 0 0 164527

 

 

 

Köszönöm alapos minden részletre kiterjedő  segítőszándékú leveled. Annak ellenére,hogy  néhol kicseng egy-két   pikírt  megjegyzés. Valószínű igazatok volt,és a sérülést a túlzott,és alapokat nélkülöző  eredmény hajszolás miatt szedtem össze. Nyilván egzakt kimutatni nem lehet,hogy ez most az állandó erőből futás, a tenisz vagy mindkettő együttes hatása miatt alakult ki a sérülés. Okos ember más kárán tanul. Sokan mégsem hallgatunk a bölcs emberek szavára. „mert én fasza gyerek vagyok ,baj csak másokat érhet” .Te is írod,hogy többen közülünk átlépett ajánlott edzésterveken. És többen is  beleestetek abba a hibába,hogy  nem pontosan tartottátok be az ajánlott terhelésnövelést. És ,ha ehhez még  hozzáveszem,hogy a hobbifútok csak elenyésző százaléka van itt a topikon,akkor az amatőrfutók  futók 99%-a a saját szakállára fut.

 

Nem a kezelőorvosomnál voltam,mert nem győztem kivárni  az 1 hónapot. Nála be kell jelentkezni,mert sokan várnak hozzá. Az állatorvosom porcleválásra gyanakodott ,ebbéli aggodalmam  jutatott a rendelőbe. Ennél az dokinál l nem kellett bejelentkezni. Vajon miért?Gondolom az orvosoknak nálad azért van respektjük, mint írod  mert téged még egy sem akart félrekezelni. Most nem sorolom fel,hány szakorvos állított fel nekem rossz diagnózist,mert hosszú lenne a lista.”A látótérbe hozott porcfelszíneken eltérés nem igazolható” ez volt Knoll ellenvéleménye a radiológus zárójelentésére .Azt is mondta a radiológusom (1 évvel ezelőtt),hogy előbb-utóbb  térdprotézis kell,akár pótolják a szalagot akár nem. 23 éve amikor elszakadt a keresztszalagom Béres doktor állapította meg. A biztonság kedvéért ( nem volt biztos a diagnózisban  mert a másik lábamban  lazák voltak a szalagok) beutalt MR-re. A radiológus  jelentése fatális tévedés volt,mert nem állapította meg LCA szakadást. Ezt megelőzően egy másik ortopédsebésznél voltam ,aki meniscust állapított .Ki  is írta a beutalót. Szkeptikus ember lévén mentem el utána Béreshez. Elhiszem,hogy a dokik lelket öntenek a betegbe ( lásd radiológusom),de azért homlokegyenest nem mondanak  mást mint a valóság. Márpedig Knoll ájuldozott,hogy ő  még ilyet nem látott. Nem is kerülhetett volna sor az LCA pótlásra ,ha már olyan stádiumban van a porcállományom,ha injekció kúrára lenne szükségem. A  főorvos meg sem kérdezte,hogy megerőltettem-e a lábam. És,ha nem erőltettem meg a lábam („csupán porckopásom van”)   akkor nem állja meg a helyét,hogy nektek lett igazatok, akkor nem a túlzott terheléstől sérültem le. Mert ugye a porckopás az egy nagyon lassú folyamat eredménye és  a nyilalló  érzés az nem az egyik napról  a másikra alakul ki ami  már a gyaloglásnál is fájna. Elhiszem ,hogy a manuális vizsgálat során utalhattak a tünetek porckopásra is. Bár akármerre tekergette a lábam,nem volt egy kicsi fájdalmam sem. Járásnál sincs,csak futás vagy lépcsőzősnél érzem. Nem értem miért zárta ki,hogy bármiféle  gyulladásom is lehet .Azt is elhiszem,hogy 57 évesen nem sokan  olyan férfi keresi fel a rendelőt ,aki 23.23  alatt futja az 5km-t  kevesebb mint 3 hónapos futómúlttal ,heti 3-4x futással  3-4x tenisszel  a lábában és ezért eszébe se jut arra gondolni,hogy megerőltettem a lábam.  Ennek ellenére slendrián dolognak tartom,hogy a csupán a manuális vizsgálatra  egy használhatatlan röntgenre  és sztereotípiára  hagyatkozva  állít fel  egy diagnózist. Volt már nekem ilyen problémám 9 évvel ezelőtt a jobb lábamban. Akkor szinte minden nap teniszeztem. Több ortopédsebésznél voltam,nem láttak ortopédproblémát. Végül a reumatológián kötöttem ki. Nem tudom már milyen gyulladást állapított meg. Igaz akkor arra hivatkozott,hogy ez azért van mert nincs meg  a keresztszalagom. Ezért nagyobb nyomás helyezkedik az ízületekre.   Donát írt fel . Rendbejött 1-2 hónap alatt.

 

Most sem csináltak labort. Annyira nem nagy a baj. Nem hiszem,hogy az én két szép szememért  (mert nem tudok futni/teniszezni )ilyet elvégeznének. Amikor vannak olyan emberek akik nemcsak menni de még jönni sem tudnak.!!!!

Adnék egy jó tanácsot. Remélem sose kell majd igénybe venned. Amennyiben bármilyen egészségügyi problémával kerülsz dokihoz. Akkor légy szkeptikus és legalább 3 orvoshoz menj el. És ,ha 3-ból 2 mondja ugyanazt  még akkor sem tuti a diagnózis.

 

 

Végezetül hadd vonjam le a végső konklúziót:  Argentína minden idők legjobb labdarugója góljával verik el a Németeket. Azt hiszem úgy hívják,hogy  Lionel Messi

Előzmény: Alpári Gnác (164521)