körte51 Creative Commons License 2014.07.12 0 0 101236

Az első pálinkafőzésem egy barackcefréből indult . A finomításkor szépen éreztem az átmenetet az acetonos rész határozottan elkülönült. Azt gondoltam hogy ez gyerekjáték,  tévedtem az a cefrém kevésbé jó volt ,óvatosan fogalmazva . Több dolgot tudok a cefrézésről, egyre jobb, egyre nehezebb az elválasztási határokat megállapítani. Nagyon egyet értek , valóban ez a legnehezebb és inkább az előpárlatnál! A végén kevésbé vagyok bajban .  A rézelejét ,én még soha nem láttam kékesnek , nem is láthattam,hisz minden finomítás előtt citromsavval átmosom,mégis fél%-ot kóstolás nélkül kidobok,  nem merem berakni pedig szerintem jó! Kezdek már én is bátorodni , most a két% -ból már egy alatt vagyok!:-)

Szerencsémre itt a környéken rengeteg gyümölcsünk van. Van egy pár idősebb szomszéd boldogan  ideadná ingyen is csak ne menjen tönkre! talán ez is közrejátszik ,hogy most még nem főzöm ki az epupt!

Előzmény: rézműves1 (101229)