körte51
2014.07.12
|
|
0 0
101236
|
Az első pálinkafőzésem egy barackcefréből indult . A finomításkor szépen éreztem az átmenetet az acetonos rész határozottan elkülönült. Azt gondoltam hogy ez gyerekjáték, tévedtem az a cefrém kevésbé jó volt ,óvatosan fogalmazva . Több dolgot tudok a cefrézésről, egyre jobb, egyre nehezebb az elválasztási határokat megállapítani. Nagyon egyet értek , valóban ez a legnehezebb és inkább az előpárlatnál! A végén kevésbé vagyok bajban . A rézelejét ,én még soha nem láttam kékesnek , nem is láthattam,hisz minden finomítás előtt citromsavval átmosom,mégis fél%-ot kóstolás nélkül kidobok, nem merem berakni pedig szerintem jó! Kezdek már én is bátorodni , most a két% -ból már egy alatt vagyok!:-)
Szerencsémre itt a környéken rengeteg gyümölcsünk van. Van egy pár idősebb szomszéd boldogan ideadná ingyen is csak ne menjen tönkre! talán ez is közrejátszik ,hogy most még nem főzöm ki az epupt! |
Előzmény: rézműves1 (101229)
|
|