Spenót Creative Commons License 2014.07.11 0 0 164520

+ érzésre hihetetlen jók ezek a Maffetone edzések.

Emléxem régről, hogy mennyire le tudtam magam fárasztani a futásaimmal. Ezzel a módszerrel csak egy kis jóleső zsibogás van bennem és minden nap futhatnékom van. Ilyen még akkor sem volt, amikor a maratonra készültem. A leghosszabb hónapom akkor 277 km-es volt. Ezen a héten eddig 44km-t futottam és van még egy 18-20 hátra egyben.... Ezzel km-re nagyon ott vagyok az akkori teljesítményem közelében.

Az nagy különbség, hogy sokkal kevésbé vagyok fáradt (persze lassabb a tempó is és más stílusban is futok valamelyest) A regenerálódást sokkal jobbnak érzem.

Írja is Maffetone, hogy az ilyen edzések után úgy kell érezzük, mintha lazán neki tudnánk vágni még egyszer a távnak. Ez is fura lehet olyannak, aki azt szokta meg, hogy kicsavarja magát egy edzésen...

 

Nekem bőven van rá egy évem, hogy kiderüljön, hogy nálam mire képes ez a módszer. Soha nem voltam igazán gyors. Ha ezzel tényleg sikerülne jövő ilyenkor (vagy akár később) újra egy félmaraton 5perces km-ekkel, akkor betojnék örömömben. :)

 

Ja, még valami. Én csak a maraton előtt voltam olyan formában, hogy bármikor tudtam félmaratont futni edzésen. Hihetetlen nekem is, hogy most is kezdek ehhez közelíteni, pedig csak március vége óta futok újra. Persze, marha lassan megyek, de pl. múlt szombaton, amikor a cipőt kipróbáltam, akkor tényleg ment volna a 4. kör is... Elég jó érzés ez most nekem :)

 

 

Előzmény: pucros (164518)