Nálam ez úgy néz ki, hogy én még mindig a hagyományos, nagyfatertól tanult módszer szerint cefrézek. A tiszta, szár nélküli meggyet berakom egy tisztára mosott hordóba, oszt' várom a jóidőt :) Annyi változással, hogy az öregnek még nem volt fúrógépe, hanem "csömöszkölte" .
Tudom, és ezen már vagy 10 évvel ezelőtt is összevesztünk :) de nekem a pektinbontó, a savazás, a ph-beállítás, az erjedés-indító, meg a jóégtudja még mi minden furcsaságot hordtok itt össze, ez mind-mind beleszólás a természet dolgába.
Meglehet, hogy a mai modern tudományos módszerekkel kapnék 1 mázsa meggyből 10-12 litert is...én így, cukor és minden egyéb csodaszer nélkül kinyerek 8-9 liter csodás aromájú, jóízű pálinkát, és akkor tudom, hogy a színtiszta gyümölcslevet isszuk.
Elnézést, tényleg nem kötekedni akartam senkivel, csak a saját véleményemet írtam le...:) további szép napot , sziasztok, szilva :)