kutyala Creative Commons License 2014.07.07 0 0 74412

sziasztok, tanácsot kérnék.

 

látókörömbe került egy egyengető gyalu, jelen állapotában 3késes, a szélessége kb. 35-40 cm, az asztal rozsdás, de masszív darab, egy 2,2kW-os motor van rajta, 2 (Volvo) ékszíjjal meghajtva, alul rugó, a motoron rögzítő, műszakilag igényes darabnak tűnik, az árát még nem tudom, mert a következő a kérdés:

 

a motor nyilván 3fázisú, nekem meg nincs 3 fázisom. Van egy 1,5kW-os frekiváltóm, a körfűrész 1,5kW-os motorja arról megy.

 

A kérdésem az lenne (figyelembe véve, hogy max. 15-ös palló fordult meg nálam, de jellemzőbb a deszka méret, amit a 82mm-es kézigyaluval nem tudok szépen megmunkálni), hogy

 

a) ha szereznék egy 1,5kW-os motort, elbírna-e a 3késes tengellyel, meg az anyaggal rajta

b) mi történik, ha 1,5 kW-os frekiváltóval hajtok egy 2,2 kW-os motort (amit át kell kötni, így már lehet, hogy nem is 2,2kW lenne?) ?

 

 

köszi szépen. amúgy kinn van a szabad ég alatt, a motort, ha maradhatna, nyilván kipróbálnám, élvezkedés lenne felújítani, de a benne lévő anyag miatt szerintem megérné, ésszerű határig. A motor rögzítő vasat leszedtük, ahhoz képest, hogy azt hittem, fél óra csavarlazítás lesz (ránézésre szarul nézett ki), kis erőhatásra letekeredett :)